info@solotis.ir             09201126474            021-28426286
لوگو سولوتیس

صادرات به عمان- صادرات سنگ، میوه، خشکبار و …

آموزش صادرات به عمان
فهرست مطالب

صادارت به عمان به دلیل نزدیکی جغرافیایی، یک تجارت پرسود و پر منفعت برای تجار ایرانی محسوب می‌شود. از گذشته تا به امروز، دو کشور ایران و عمان روابط تجاری خوبی با یکدیگر داشته‌اند که این مساله مهر تاییدی بر همین مدعا است. برای صادرات به عمان، لازم است با شرایط و قوانین صادرات به این کشور آشنایی داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که محصول انتخابی با مقررات و استانداردهای مربوطه سازگاری دارد.

درباره عمان

کشور پادشاهی عمان یکی از همسایه‌های جنوبی کشورمان است که از طریق دریای عمان با ایران هم‌مرز است. پایتخت این سلطان‌نشین عربی، شهر مسقط و جمعیت این کشور در سال 2023 برابر با بوده که عمدتا عرب و مسلمان هستند. از لحاظ جغرافیایی، این کشور در شرق شبه جزیره عربستان واقع شده که از جنوب با کشور یمن و از غرب با امارات و عربستان هم‌مرز است. همچنین عمان از شرق به دریای عرب و از شمال به دریای عمان منتهی می‌شود.

 

نمودار جمعیتی کشور عمان

موقعیت خاص جغرافیای عمان باعث شده این کشور امتیاز ویژه‎‌ای در خصوص ترانزیت دریایی داشته باشد. یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت عمان در زمینه‌ی صادرات و مبادلات کالا، روابط نسبتا بدون تنش و گرم این کشور با اکثر همسایگانش در منطقه خلیج فارس است. عمان از دیرباز روابط سیاسی و تجاری گرمی با کشورمان داشته است.

پایتخت مسقط
شهرهای بزرگ بندر دقم، بندر سلطان قابوس، بندر صحار، بندر صلاله و بندر خصب
تولید ناخالص داخلی 155028 میلیارد دلار
واحد پول ریال عمان (OMR)
جمعیت 3.833.465 نفر
زبان عربی (رسمی)، انگلیسی، بلوچی، ساحلی، اردو، لهجه‌های هندی
دین 85.9% مسلمان، 6.4% مسیحی، 5.7% هندو، 2% سایر

تولید ناخالص داخلی عمان GDP در سال‌های اخیر رشد قابل ملاحظه‌ای داشته، به طوری که تولید ناخالص داخلی این کشور از میزان 50 میلیارد دلار در سال 2010 به عدد قابل توجه 155028  میلیارد دلار در سال 2021 ارتقا یافته است. برای درک بهتر وضعیت اقتصادی عمان بد نیست به این نکته اشاره کنیم که ایران با جمعیتی در حدود 17 برابر عمان، تولید ناخالصی در حدود 150 میلیارد دلار دارد که چیزی کمتر از 2 برابر سهم این همسایه جنوبی کشورمان است.

عمان سه شهر بندری بسیار مهم به نام‌های بندر دقم، بندر سلطان قابوس، بندر صحار، بندر صلاله و بندر خصب دارد که عمده تجارت دریایی کشور عمان از طریق این بنادر انجام می‌شود.

 

چگونگی صادرات به عمان

اگر قصد صادرات کالا به کشور عمان را دارید، لازم است اطلاعات و شناخت مناسبی از ویژگی‌های بازار مصرف این کشور داشته باشید. برای شناخت بهتر رفتار مصرف کننده در بازار عمان ضروری است نگاهی به حجم و ارزش کالاهای وارداتی این کشور در چند سال اخیر داشته باشیم. ضمن آن که اطلاع و آشنایی از سابقه‌ و داده‌های کالاهای صادراتی صادرکنندگان کشورمان در سنوات گذشته، به ما کمک می‌کند در امر صادرات به عمان عملکرد موفق‌تری داشته باشیم.

در کنار همه این‌ها لازم است تا با قوانین صادرات به عمان نیز آشنا باشید تا از کالاهای ممنوعه یا هزینه‌هایی که در این مسیر نیاز است صرف شود اطلاع داشته و بتوانید براورد صحیحی از مبلغ هزینه و سود کار خود داشته باشید. در این مقاله ما سعی داشته‌ایم تا همه این موارد را پوشش دهیم.

کارگاه عملی آموزش بازاریابی صادراتی

کار با ابزارهای صادراتی، تحلیل اطلاعات تجاری، جلب اعتماد مشتریان خارجی، یافتن مشتری خارجی، فرایندهای عملیاتی صادرات

آمار واردات عمان 

بر اساس آمار تریدمپ ارزش واردات کشور عمان در سال 2021 میلادی، چیزی در حدود 30 میلیارد دلار آمریکا بوده است. از مهمترین اقلام وارداتی این کشور می‌توان به فراورده‌های نفتی، انواع ماشین‌آلات صنعتی، خودرو و سایر وسایل حمل و نقل، تجهیزات الکتریکی و مکانیکی، انواع سنگ‎های معدنی، صنایع پتروشیمی، محصولات پلاستیکی، انواع مواد خوراکی و کشاورزی اشاره کرد. جدول زیر اصلی‌ترین حجم واردات عمان در سال  2021 را نشان می‌دهد.

HSکد محصول ارزش واردات (USD) سال 2021 درصد رشد سالانه واردات طی سالهای 2017 تا 2021 درصد سهم واردات نسبت به واردات جهانی
مجموع 30.994.759 4 0.1
27 سوخت و روغن های معدنی و محصولات حاصل از تصفیه آن ها 3.567.078 21 0.1
84 ماشین و رآکتورهای هسته ای و متعلقات 3.030.314 7- 0.1
87 تجهیزات وسایل نقلیه به جز وسایل نقلیه ریلی 2.966.294 5 0.2
85 تجهیزات و ماشین های الکتریکی 2.146.747 1 0.1
26 سنگ معدن، سرباره و خاکستر 1.897.581 25 0.4

شرکای تجاری عمان 

دسترسی به آب‌های آزاد جهان، از مهمترین مزیت‌های این کشور عربی است که باعث شده عمان مقصد مطلوبی برای صادرات محصولات مختلف به این کشور باشد. کشور چین مهم‌ترین و بزرگترین شریک تجاری عمان است که سهم زیادی از بازار وارداتی این کشور را به خود اختصاص داده است. 

به غیر از چین، آمریکا و هند از دیگر کشورهایی هستند که در زمینه‌های مختلف محصولاتی را به کشور عمان صادر می‌کنند. با وجود این که دو کشور ایران و عمان از نظر جغرافیایی به یکدیگر نزدیک هستند، ایران سهم زیادی در واردات این کشور ندارد.

مهمترین شرکای تجاری که بیشترین حجم صادرات را در سال 2021 به کشور عمان داشته‌اند عبارتند از: امارات، چین، هند، قطر و برزیل.

 علی‌رغم روابط بسیار خوب ایران و عمان و مزیت‌های نسبی تجاری بین دو کشور، ایران در سال 2021 در بین 20 کشور اول صادر کننده کالا به عمان قرار نداشته است.

 طبق این آمار عمان 13مین مقصد صادراتی کالاهای ایرانی در سال 1400 بوده است. در دو سه سال اخیر تلاش شده با توجه به علاقمندی مسئولان دو کشور، تراز تجاری دو طرف افزایش یابد. واردات عمان از کشورهای مختلف در سال 2021 بر اساس آمار تریدمپ در جدول زیر نشان داده شده است.

رنکینگ کشور ارزش صادرات به عمان روند رشد 5 سال اخیر
1 امارات متحده 11 میلیادر دلار 0%
2 چین 2 میلیارد دلار 10%
3 هند 2 میلیارد دلار 14%
4 قطر 2 میلیارد دلار 15%
5 برزیل 1.5 میلیارد دلار 19%
6 عربستان 1.5 میلیارد دلار 16%
7 ژاپن 1.2 میلیارد دلار 52%
8 بحرین 724میلیون دلار 20%
9 ایالات متحده 715 میلیون دلار 5%-
10 تایلند 534 میلیون دلار 35%

چه محصولاتی به عمان صادر کنیم؟

اگر شما یک صادرکننده یا تولیدکننده هستید و تمایل به تجارت و صادرات به عمان بدانید لازم است از مهمترین حوزه‌های وارداتی کشور عمان و نیز محصولات صادراتی ایران به این کشور اطلاعات دقیقی داشته باشید. این شناخت و داشتن داده‌های صحیح به شما در ورود قوی‌تر و آگاهانه‌تر به عرصه تجارت با عمان کمک می‌کند. پیشتر در همین محتوا در مورد 10 نوع کالا که بیشترین سهم را در واردات عمان دارند اطلاعاتی ارائه شده است. در ادامه، قصد داریم مهمترین کالاهای صادراتی کشورمان را در سال 2021 به عمان معرفی کنیم. 

  1. انواع مواد معدنی؛ شامل سوخت، روغن، قیر و محصولات وابسته به ارزش 300 میلیون دلار
  2. آهن‌آلات و فولاد به ارزش 155 میلیون دلار
  3. انواع کود به ارزش 124 میلیون دلار
  4. میوه و آجیل به ارزش 28 میلیون دلار
  5. سبزیجات به ارزش 19 میلیون دلار
  6. سیمان، آهک، مواد گچی و گوگرد به ارزش 19 میلیون دلار
  7. فرآورده‌های روی به ارزش 7 میلیون دلار
  8. محصولات پلاستیکی به ارزش 7 میلیون دلار
  9. مواد شیمیایی ارگانیک به ارزش 6.5 میلیون دلار
  10. محصولات وابسته به مس به ارزش 6 میلیون دلار

صادرات سوخت و مواد معدنی، آهن‌آلات و مواد شیمیایی ارگانیک به عمان در سال‌های اخیر روند کاهشی داشته است؛ در حالی که سایر موارد اشاره شده روندی افزایشی دارند.

صادرات خشکبار به عمان

کشور عمان در سال 2021 در حدود 500 میلیون دلار انواع خشکبار وارد کرده است که از این حیث 48 امین وارد کننده آجیل و خشکبار دنیا محسوب ‌می‌شود؛ در حالی که به لحاظ جمعیت کشور عمان در رده 126 جهان قرار دارد و همین موضوع نشان دهنده تقاضای بالای خشکبار در این کشور است. 

کشورهای امارات، مصر، لبنان، یمن و هند مهمترین صادرکنندگان خشکبار به عمان هستند. ایران در رده هفتم صادرکنندگان خشکبار به عمان قرار دارد. با توجه به شرایط مناسب ترانزیت دریایی کالا به عمان و مزیت‌های تولیدی ایران در حوزه خشکبار، به ویژه  صادرات پسته و گردو، به نظر می‌رسد عمان می‌تواند یکی از مقاصد جذاب خشکبار ایران باشد. 

با توجه به اینکه در سال‌های اخیر مصرف خشکبار به دلیل افزایش قیمت در داخل با کاهش روبرو شده، توجه بیشتر به صادرات خشکبار به عمان و سایر کشورها می‌تواند باعث بهره‌وی بیشتر تولید این محصول شود.

چگونه اطلاعات تماس مشتریان خارجی محصولم را پیدا کنم؟

صادرات زعفران به عمان 

بدون شک کشورمان شناسنامه زعفران دنیا محسوب می‌شود. ایران مهمترین تولید کننده زعفران باکیفیت دنیا است. بر اساس آمارهای غیر رسمی، بیش از 80 درصد زعفران ایران صادر می‌شود که البته صادرات زعفران ایرانی بیشتر از طریق کشورهایی مانند اسپانیا و امارات انجام می‌شود.

ایران در سال 2021 میلادی در حدود 1 میلیون دلار زعفران به صورت مستقیم به عمان صادر کرده است. البته با توجه به اینکه امارت هاب واسط صادرکننده زعفران ایران محسوب می‌شود به نظر می‌رسد بخشی از واردات عمان از امارات نیز به صورت غیرمستقیم از کشورمان تامین می‌گردد. 

کشورهای امارت متحده عربی، ایران و قطر سه کشور اول صادرکننده‌ی زعفران به عمان هستند. توجه به اینکه عمان سالانه بیش از 3 میلیون دلار زعفران وارد می‌کند و با توجه به رشد سالانه 40 درصدی در حجم واردات این کشور، امید است تولیدکنندگان زعفران ایرانی با بازاریابی مناسب و توجه به موضوعات مهمی همچون بسته‌بندی مناسب و شیک بتوانند سهم بسیار بیشتری از بازار مصرف عمان را تصاحب نمایند. 

صادرات عسل به عمان 

سالانه در حدود 2600 تُن عسل به ارزش 10 میلیون دلار وارد عمان می‌شود. این کشور 36مین وارد کننده عسل طبیعی در جهان محسوب می‌شود. یمن، چین و امارات به ترتیب اصلی‌ترین صادرکنندگان عسل به عمان هستند. 

کشورمان که با تولید سالانه 80 هزار تُن عسل، سومین تولیدکننده عسل دنیا به حساب می‌آید در رده‌ی هفتم صادرکنندگان عسل به عمان قرار داد. ایران با وجود تولید عظیم و ظرفیت‌های بسیار زیاد در سال 2021 میلادی کمتر از 150 تُن عسل به عمان صادر کرده است. ارزش صادرات عسل ایران به کشور عمان در حدود 200 هزار دلار بوده که بسیار ناامید کننده است.

 بدون شک با ورود قدرتمندتر به عرصه صادرات عسل و بازاریابی مناسب، ایران این ظرفیت را دارد که تا ده برابر این میزان به عمان عسل صادر نماید. متاسفانه به علت عدم ارتباط قوی و عدم هماهنگی لازم بین تولیدکننده و صادرکنندگان عسل، امکان دستیابی به بازارهای عمان و سایر کشورها وجود ندارد؛ با هماهنگی بیشتر این دو حلقه‌ی اساسی، صادرات عسل به عمان رشد چشمگیری خواهد داشت. 

صادرات سنگ به عمان 

 یکی از اقلام مهم وارداتی عمان، انواع سنگ‎های طبیعی و قیمتی هستند. عمان در سال 2021 میلادی حدود 800 میلیون دلار انواع سنگ‌های قیمتی، فلزات گران‌بها، مروارید و غیره وارد کرده است. اصلی‌ترین فلز گران‌بهای وارداتی به عمان طلا است که حجم آن بالغ بر 450 میلیون دلار در سال 2021 بوده است. 

انواع الماس، جواهرات، نقره و سایر سنگ‌ها و فلزات گران‌بها در رده‌ی بعدی قرار دارند. علاوه بر سنگ‌های زینتی و قیمتی، در سال 2021 کشور عمان حدود 26 میلیون دلار انواع سنگ‌های ساختمانی وارد کرده است. جدول زیر که از تریدمپ استخراج شده، نشان دهنده‌ی بخشی از انواع سنگ‌های ساختمانی است که به عمان صادر شده است.

HS کد نوع سنگ (HS کد:6802) ارزش واردات در 2021 (هزار USD) درصد رشد سالانه بین 2017-2021
6802 همه انواع سنگ 30.994.759 4
680223 سنگ گرانیت با سطح صاف یا هموار 11.258 13-
680221 سنگ مرمر، تراورتن و ... با سطح صاف یا هموار 8.876 13-
680291 تراورتن و ... به هر فرمی (به جز کاشی و مکعب) 3.095 3
680299 سنگ ساختمانی یا سنگ قبر در هر فرمی، به صورت پولیش خورده، تزئین شده یا سایر 830 3-

 

در حوزه‌ی سنگ‌های قیمتی و فلزات تزیینی، میزان صادرات سالانه ایران در سال ،2021 در حدود 150 میلیون دلار بوده است. با وجود واردات 800 میلیون دلاری عمان، که در حدود 5 برابر کل صادرات کشور ما است، اما متاسفانه بازاریابی خاصی برای صادرات این نوع فلزات به عمان انجام نشده و سهم ایران از این بازار پُرکشش تقریبا صفر است. طبیعتا با توجهِ بیشتر و بازاریابی هوشمندانه، فقط از طریق صادرات فلزات گران‌بها به عمان و همین طور صادرات مجدد آن به سایر کشورهای عربی، امکان افزایش قابل ملاحظه صادرات سنگ‌های و فلزات زینتی ایران وجود دارد. 

در مورد سنگ‌های ساختمانی، حجم صادرات کشورمان در حدود 105 میلیون دلار است که از این میزان حدود 1 میلیون دلار به عمان صادر می‌شود. با توجه به روابط خوب دو کشور در حوزه سنگ‌های ساختمانی نیز امکان افزایش صادرات به عمان در صورت حمایت بیشتر مسئولان و اتخاذ روش‌های هوشمندانه صادراتی ممکن است. 

صادرات آب معدنی به عمان 

عمان در سال 2021 در حدود 18 میلیون دلار آب معدنی وارد کرده است. عمده واردات آب معدنی عمان از کشور همسایه، امارت متحده عربی به ارزش 17 میلیون دلار بوده است. کشورمان دومین صادرکننده آب معدنی به عمان در این سال بوده است. 

مهمترین بازار صادراتی آب معدنی ایران، کشور عمان است. البته میزان صادرات این محصول از ایران به عمان 600 هزار دلار بوده که با ظرفیت‌های موجود هم‌خوانی ندارد. طبیعتا با توجه به نیاز عمان به آب معدنی امکان صادرات این محصول  و به دست گرفتن سهم بیشتری از بازار، این کشور برای فعالان و تولیدکنندگان این محصول وجود دارد. 

چگونه اطلاعات تماس مشتریان خارجی محصولم را پیدا کنم؟

صادرات زغال به عمان 

ایران حدود 10 میلیون دلار زغال پیت در سال 2021  میلادی صادر کرده است. در مقابل، کشور عمان در همین سال، در حدود 2 میلیون دلار از این محصول واردات داشته است. عمده واردات زغال به عمان از طریق همسایه مجاورش امارت انجام می‌شود.  با توجه به میزان ظرفیت کشور، تولید کنندگان زغال می‌توانند به عمان به عنوان یک مرکز صادراتی مطلوب حساب باز کنند.

صادرات میوه به عمان

عمان سالانه حدود 500 میلیون دلار انواع میوه وارد می‌کند. بیشتر صادرات میوه به عمان از طریق کشورهای امارات، مصر، لبنان، یمن و هند انجام می‌شود. ایران هفتمین صادرکننده میوه به عمان است. با وجود اینکه در سال 2021 ایران در حدود 2.5 میلیارد دلار انواع میوه صادر کرده است، اما ارزش صادرات کشور به عمان کمتر از 30 میلیون دلار بوده است. با توجه به مسیر ترانزیتی دریایی بین ایران و عمان و شناخته شده بودن محصولات کشور در بازار عمان، می‌توان سهم بیشتری از این بازار را به تولیدکننده ایرانی اختصاص داد. 

بدون شک بخشی از مشکل صادرات کالای ایرانی عدم همکاری و هماهنگی تولیدکننده و صادرکنندگان است. با توجه به تخصصی بودن موضوع صادرات، بسیاری از کشاورزان و باغداران کشور به تنهایی امکان صادرات محصول خود به کشورهای دیگر را ندارند که در این مواقع بهتر است محصول خود را به خریداران و صادرکنندگان واگذار نمایند تا در یک فرآیند همکاری بتوانند ارزش افزوده بیشتری را نصیب خود کنند. اما مشکل اینجا است که آشنایی این دو گروه و ارتباط آن‌ها با همدیگر ساده نیست. صادرکننده و تولیدکننده از طریق شرکت‌های معتبر فعال در عرصه حمل‌ونقل بین‌المللی و صادراتی می‌توانند همدیگر را پیدا و شروع به همکاری نمایند.

صادرات صنایع دستی به عمان 

با توجه به این که کشور ما در زمینه‌ی صنایع دستی در جهان حرفی برای گفتن دارد، صادرات صنایع دستی به کشور عمان می‌تواند یک فرصت خوب و پر سود برای تولیدکنندگان این محصول باشد. صنایع دستی محصولاتی از قبیل، قالی، فرش، گلیم، چرم، سفال، محصولات سوزن دوزی، ظروف مسی و … هستند که هر کدام نزد کشورهای خاورمیانه‌ای، از جمله عمان، محبوب و همسو با سلیقه‌ی غالب مردم این کشورها است.

برای صادرات صنایع دستی به عمان لازم است بازار مناسب این کشور را پیدا کنید و بتوانید محصول خود را به بهترین شکل به مشتریان عرضه دارید. بازاریابی مناسب و عرضه با کیفیت محصول، نقش پررنگی در فروش محصولات صنایع دستی دارد که لازم است صادرکنندگان به این مسئله توجه کافی نشان دهند.

حمل کالاهای صادراتی به عمان چگونه انجام می‌شود؟ 

عمده‌ی صادرات کالاهای ایرانی به عمان از طریق مسیر دریایی انجام می‌شود؛ هر چند به دلیل وجود چندین پرواز در روز از شهرهای مختلف به عمان، بخشی از بارهای غیرتجاری از طریق هوایی نیز منتقل می‌شوند. دادوستد دریایی بین ایران و عمان از طریق مسیر مستقیم بندرعباس به مسقط و السویق انجام می‌شود. حمل بار هوایی نیز از طریق فرودگاه امام و فرودگاه شیراز صورت می‌گیرد. 

بیشتر حمل بار به عمان، به ویژه در مورد میوه و مواد غذایی، با استفاده از کشتی‌های کانتینری انجام می‌شود. هرچند لنج‌ها نیز مسئولیت حمل بخشی از بار صادراتی را به عهده دارند؛ که این کار از بنادر جاسک و سیریک انجام می‌شود. 

قوانین و مقررات صادرات به عمان

آشنایی با قوانین و مقررات صادرات به عمان، به شما کمک می‌کند با دید بازتری وارد این عرصه شوید و بتوانید فرایند صادرات با کمترین درصد خطا و بیشتری بازده به انجام برسانید. در ادامه، به برخی مهم‌ترین قوانین صادرات به عمان اشاره می‌کنیم. همچنین متذکر می‌شویم قوانین مربوطه به صورت کلی بیان شده و ممکن است در مورد محصولات مختلف و شرایط زمانی خاص، تفاوت‌هایی داشته باشد. 

  • دریافت مجوز صادرات

بدیهی است برای صادرات به هر کشوری، لازم است از مراجع دولتی مربوطه مجوزهای لازم را دریافت کنید. 

  • برچسب محصول 

محصول انتخابی باید دارای برچسب‌های معرفی به زبان انگلیسی و عربی باشد. نام محصول، نام و آدرس تولید کننده، کشور مبدا، وزن و ابعاد محصول و شماره مجوز صادرات از جمله مواردی هستند که باید بر روی محصول ذکر شود. البته به جز این قوانین کلی، هر کشوری ممکن است برای هر محصول یکسری قوانین بخصوص نیز داشته باشد که این قوانین را در سایت رسمی وزارت دادگستری و امور حقوقی کشور عمان یا در مک مپ مشاهده کنید.

  • دریافت گواهی منشاء 

این گواهی به اثبات منشا کالای صادراتی اشاره دارد که باید توسط مراکز صادراتی در کشور صادرکننده یعنی ایران، صادر شود.

  • آشنایی با محدودیت‌های صادراتی 

برخی کالاها برای صادرات به عمان، دارای محدودیت هستند که لازم است صادر کننده از آن اطلاع داشته باشد. 

  • محاسبه و پرداخت مالیات و عوارض

برای اینکه قیمت مناسبی برای محصولات خود در نظر بگیرید لازم است تا مالیات و عوارض ورود کالا به عمان را در نظر بگیرید. این مالیات برای هر محصول و هر کشور متفاوت است. برای مثال ممکن است کشور عمان بابت ورود زعفران از هند 2 درصد تعرفه دریافت کند، اما بابت ورود همین محصول از ایران مقدار متفاوتی بگیرد. اینکه پرداخت این هزینه بر عهده صادرکننده باشد یا واردکننده بر اساس تفوافقی است که بین دو طرف صورت می‌گیرد. اما به هر حال اگر با شما باشد که باید آن را در قیمت لحاظ کنید و اگر با واردکننده باشد باید در نظر بگیرید که مشتری شما برای خرید این محصول از تجار دیگر کشورها (رقبای شما) چه مقدار باید پرداخت کند و قیمت گذاری کالا را با در نظر گرفتن همه عوامل انجام دهید.

برای مثال کشور عمان بیشترین تعرفه برای ورود کالا از ایران را به محصول تنباکو با کد 24 اختصاص داده که برابر با 126.32 درصد است. عوارض ورود سبزیجات خوراکی از ایران به عمان 2.37 درصد و عوارض میوه 1.36 درصد از ارزش کل محصول واردشده است. برای مشاهده تعرفه گمرک سایر محصولات می‌توانید به macmap مراجعه کنید.

  • آشنایی و توجه به قوانین مربوط به بهداشت و سلامتی 

هر کشوری دارای استانداردهای سلامتی خاصی است که لازم است با آن آشنایی داشته باشید. هر کالایی که قصد دارید به کشور عمان صادر کنید، باید منطبق بر استانداردهای بهداشتی و سلامتی این کشور باشد. به عنوان مثال، داروها یا مواد خوراکی دارای استانداردهای خاصی هستند که برای هر محصول باید مجوزهای لازم از مراکز ذی‌صلاح گرفته شود. 

برای این قوانین نیز مک مپ مرجع کامل و مناسبی است. به این منظور کافی است وارد سایت macmap.org شده و از منوی افقی بالای صفحه گزینه access و سپس export and import requirements را انتخاب کنید. در صفحه باز شده باید کشور مقصد یعنی عمان و کشور صادرکننده یعنی ایران را انتخاب کرده و HS کد کالای مد نظرتان را بزنید تا تمام قوانین مربوط به بسته بندی، استانداردها و … برایتان نمایش داده شود.

کارگاه عملی آموزش بازاریابی صادراتی

کار با ابزارهای صادراتی، تحلیل اطلاعات تجاری، جلب اعتماد مشتریان خارجی، یافتن مشتری خارجی، فرایندهای عملیاتی صادرات

چالش‌های صادرات به عمان 

اگر می‌خواهید وارد عرصه صادرات و تجارت با عمان شوید، بد نیست با برخی از چالش‌های این موضوع نیز آشنا شوید. هر چند در مواردی تجارت و موضوعات مربوط به صادرات و واردات با عمان ساده‌تر از کشورمان است اما به هر حال چالش‌هایی نیز در روند بروکراتیک و اداری این کشور دیده می‌شود. مهمترین موارد این چالش‌ها عبارتند از: 

  • برخی از قوانین دست‌وپاگیر دولتی
  • مشکلاتی در خصوص ارائه ویزا به کارمندان زن شرکت‌های خارجی
  • رقابت بخش دولتی و خصوصی در برخی زمینه‌ها که منجر به رقابت ناسالم می‌شود.
  • مقررات سختگیرانه‌ی حمایتی در خصوص کارگران به ویژه کارگران عمانی

بیشتر موارد اشاره شده مرتبط با افراد خارجی است که مایلند اقدام به تاسیس شرکت برای فعالیت در عمان کنند. در حوزه تجارت و واردات و صادرات شرایط تا حدودی ساده‌تر است و شما راحت‌تر می‌توانید با عمانی‌ها به تجارت بپردازید. البته بدیهی است اگر در حوزه صادرات به عمان تجربه کافی ندارید بهتر است از یک مشاور امین در این خصوص کمک بخواهید.

اگر در خصوص صادرات به عمان سوال یا تجربه‌ای دارید خوشحال می‌شویم آن را با ما در میان بگذارید. نظرات شما عزیزان برای نوشتن مقالات بهتر و مفیدتر برای ما راهگشا خواهد بود.

اگر این مطلب برایتان مفید بود آن را با همکارانتان به اشتراک بگذارید:

جامع‌ترین کارگاه عملیاتی بازاریابی صادراتی

با تدریس:

سبحان معینی: مدیر توسعه کسب و کار سولوتیس

اشکان بهرامی: صادرکننده فولاد و موسس پادکست صادراتی

امیرفرید جان‌نثار: مدیرعامل شرکت ایریسا دریا لجستیک

20+ ساعت آموزش کاربردی

40+ ساعت پروژه عملی

20% تخفیف زودهنگام تا 29 اسفند

فهرست مطالب

4 پاسخ

  1. سلام برای صادرات برنج محلی خوزستان عنبر بو به عمان، چه مدارکی باید اماه کرد؟ و ایا شروط بهداشتی و یا استاندارد خاصی مد نظر گمرک عمان برای این محصول در نظر گرفته شد؟
    از انجاییکه شما متخصص در این زمینه هستید ، چه توصیه های خاصی دارید؟ با تشکر

    1. سلام جناب باوی،
      بخشی از اطلاعاتی که نیاز دارید رو میتونید از طریق مک مپ به دست بیارید. میتونید از راهنمای استفاده از مک مپ که به صورت ویدئویی قبلا رو سایت قرار دادیم استفاده کنید. اما بخش دیگری از اطلاعات درخواستی شما نیاز به تحقیق و بررسی داره. اگر تمایل دارید میتونید برای «اطلاعات بازار» فرم پر کنید تا همکارانمون براتون آماده کنن.

  2. درود و ارادت خیلی مفید و عالی بود مطالب من دنبال سورسی میگردم که بدونم واردات چه مواردی ممنوع هست به عمان شما میتونید کمکم کنید

    1. سلام و درود. برای اینکه قوانین گمرک و صادرات و واردات کشورهای مختلف رو بدست بیارید باید از سایت مک مپ استفاده کنید. ما یک آموزش هم برای استفاده از مک مپ روی سایت قرار دادیم که میتونید استفاده کنید: آموزش مک مپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

whatsapp