info@solotis.ir             09201126474            021-28426286
لوگو سولوتیس

صادرات چمدانی زعفران | مسیری کوتاه به تجارت جهانی

صادرات چمدانی زعفران
فهرست مطالب

این روزها که تجارت یکی از بزرگ‌ترین فعالیت‌های اقتصادی در سراسر دنیا به شمار می‌رود، صادرات چمدانی اهمیتی دوچندان پیدا کرده است. به خصوص انواع ویژه‌ای از صادرات چمدانی مانند صادرات چمدانی زعفران، به دلیل سود بالا و دردسر پایین، طرفداران بیشتری دارد. در ادامه درباره این حیطه از تجارت برون مرزی، اطلاعات وسیع‌تری به دست خواهیم آورد.

صادرات چمدانی چیست؟

شاید تصور بسیاری از افراد از صادرات، فروش و عرضه کالاهای مختلف در حجم و مقیاس بزرگ باشد، اما گاهی تنها به آسانی و تنها با یک سفر کوتاه و معمولی به کشور همسایه، می‌توان دستی بر صادرات داشت که به آن صادرات چمدانی (International Travel Trade) گفته می‌شود. در این تجارت کوچک، خبری از پرداخت مالیات و همچنین عوارض گمرکی نیست و با کمترین دردسر می‌توان کالاهای مجاز را به دیگر کشورها صادر کرد. در این میان می‌توان گفت بهترین کالا برای تجارت چمدانی، زعفران است؛ چراکه وزن کم و ارزش بالایی دارد، پس به راحتی مقدار نسبتا خوبی از آن -از نظر ارزش- در چمدان جا شده و سود خوبی خواهد داشت.

صادرات چمدانی زعفران یک روش بسیار عالی برای کسب درآمد، خصوصاً برای مرزنشینان است. البته برخی از بازرگانان بزرگ نیز در ابتدا برای ارائه نمونه‌ای از کالا به شرکت مقصد، از این روش استفاده می‌کنند. برای تجارت چمدانی زعفران نیازی به اخذ مجوزهای مختلف و همچنین کارت بازرگانی نیست. به همین دلیل بسیاری از مسافران می‌توانند با کمترین سرمایه، اقدام به فروش زعفران در کشورهای مختلف نمایند.

قوانین صادرات چمدانی زعفران

قوانین این روش صادراتی بسیار آسان است و دقیقاً به همین دلیل، این نوع تجارت طرفداران بسیاری دارد. برای صادرات زعفران در مقیاس چمدانی که به آن کالای همراه مسافر گفته می‌شود، شخص باید دارای گذرنامه معتبر و کلیه مدارک لازم جهت خروج قانونی از ایران و ورود به کشور مقصد باشد. در این صورت می‌تواند کالاهای مجاز و غیرتجاری همچون زعفران را در حجم کوچک، به همراه ببرد. در واقع این روش یک راه بسیار خوب برای درآمدزایی قشر مرزنشین و بهبود وضعیت اشتغال است. از همین رو قوانین سختگیرانه‌ای در مورد آن وجود ندارد.

البته باید توجه داشت که صادرات چمدانی زعفران برای مسافران اماکن زیارتی مجاز نیست. همچنین افرادی که زیرمجموعه پاسپورت فردی دیگر هستند، نمی‌توانند شخصاً برای به همراه بردن زعفران اقدام کنند. با این حساب بهتر است پیش از اقدام برای خرید و به همراه بردن زعفران، از کلیه قوانین مربوط به صادرات چمدانی، اطلاعات کامل و جامع به دست آورید.

صادرات زعفران بدون کارت بازرگانی

شکی نیست که زعفران یکی از کالاهای بسیار پرطرفدار ایرانی در کشورهای مختلف آسیایی، اروپایی و… است. به همین دلیل متقاضیان واردات این محصول، بسیار هستند. با این حساب می‌توان نتیجه گرفت که صادرات زعفران یک راه عالی برای کسب درآمد ارزی به شمار می‌رود. سؤال اینجاست که آیا صادرات زعفران بدون کارت بازرگانی نیز امکان پذیر است؟ صادرات چمدانی زعفران و کمک گرفتن از شرکت‌های بازرگانی دو راه ویژه برای صادرات این محصول بدون در دست داشتن کارت بازرگانی هستند که در ادامه به تفصیل بیان خواهند شد.

صادرات غیرمستقیم زعفران

واقعیت این است که اخذ کارت بازرگانی برای همه افراد ممکن نیست و مسیری پیچیده و پردردسر دارد. به همین دلیل بهترین راه برای صادرات کالاهایی مانند زعفران، بدون نیاز به کارت بازرگانی، مراجعه به شرکت‌های حرفه‌ای است. شرکت‌های قانونی صادرات و واردات که دارای کارت بازرگانی و مجوزهای لازم برای تجارت برون مرزی هستند، آمادگی این را دارند تا با شما برای صادرات زعفران وارد شراکت شوند. البته باید به یاد داشته باشید که این شرکت‌ها در مقابل کاری که انجام می‌دهند درصدی از سود را نیز بر می‌دارند. همچنین با این روش شما قادر نخواهید بود به عنوان یک شرکت یا شخص مستقل، با برندی مستقل، اقدام به تجارت نمایید.

صادرات مستقیم زعفران به روش چمدانی

اگر دوست دارید تمام سود مالی تجارت زعفران از آن خودتان باشد، صادرات چمدانی گزینه بهتری به نظر می‌رسد. این روش تجارت در میان کشورهای مختلف بخصوص آمریکا و مکزیک رواج بسیاری دارد و می‌توان گفت در اغلب کشورها به رسمیت شناخته می‌شود. در ایران نیز مسافران می‌توانند با رعایت قوانین مربوط به تجارت چمدانی، برخی اقلام پرطرفدار مانند زعفران را به کشورهای دیگر از جمله ترکیه، دبی، گرجستان و… صادر نمایند. تجارت چمدانی زعفران مزایایی ویژه دارد که آن را به یک مسیر امن و راحت برای کسب درآمد و پا گذاشتن در میدان تجارت جهانی، تبدیل کرده است.

صادرات چمدانی زعفران

مزایای صادرات چمدانی زعفران

در یک کلام می‌توان گفت اگر در ابتدای راه تجارت هستید و هنوز سرمایه و شرایط لازم را برای صادرات در حجم بالا در اختیار ندارید، صادرات چمدانی بهترین راه پیش روی شماست، خصوصاً هنگامی که صحبت از صادرات محصولی ارزشمند مانند زعفران باشد. از جمله مزایای مهم این روش می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • هر مسافر عادی دارای پاسپورت، بدون کارت بازرگانی می‌تواند از مزایای صادرات چمدانی زعفران بهره‌مند شود.
  • برای صادر کردن زعفران به صورت چمدانی، نیازی به دریافت مجوز نیست.
  • هیچ‌گونه عوارض گمرکی، مالیات و هزینه اضافی برای این روش در نظر گرفته نشده است.
  • تجارت چمدانی زعفران، راهی ایمن و بدون مشکل برای جابجایی قانونی این محصول است.
  • بسیاری از مرزنشینان کشور که با مشکلات مالی و کمبود اشتغال روبرو هستند می‌توانند با این روش، اولین گام را در جهت راه اندازی کسب و کار شخصی خود بردارند.
  • روش پرداخت در صادرات چمدانی معمولاً نقد و آنی است.

معایب صادرات چمدانی زعفران

در میان تمام مزایای ذکر شده در بخش قبل، معایب و محدودیت‌های اندکی نیز برای این روش وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها، محدودیت در مقدار مجاز زعفران قابل جابجایی است. طبق قانون، مسافران نمی‌توانند حجم‌های بالایی از محصول را با خود از کشور خارج کنند. با این حساب برای صادر کردن زعفران در مقیاس کیلو، صادرات چمدانی گزینه مناسبی به نظر نمی‌رسد.

علاوه بر این مورد، یک محدودیت دیگر نیز در خصوص صادرات چمدانی زعفران وجود دارد. در برخی موارد، مسافرانی که اقدام به این کار می‌نمایند مجبور هستند زعفران را به صورت فله‌ای و نه با بسته بندی و برند ایرانی، به فروش برسانند. در واقع پس از این که زعفران در کشور مقصد به فروش می‌رسد با بسته بندی جدید و بدون نام و نشانی از تولید کننده، وارد بازارهای خارجی می‌گردد.

صادرات چمدانی زعفران به کدام کشورها انجام می شود؟

زعفران یک محصول ارزشمند و پرطرفدار در بسیاری از کشورهای جهان است. با این حال صادرات این محصول به برخی کشورها، هم از سود بیشتری برخوردار است و هم روند آسان‌تری دارد. البته باید در انتخاب کشور مقصد به وضعیت معیشتی مردم آن کشور، ذائقه آنان و همچنین نوع مصرف زعفران در آن کشور، توجهی ویژه داشت. برای مثال در کشور چین زعفران بیشتر از این که مصرف غذایی داشته باشد، مصرف دارویی دارد و به همین دلیل این کشور هر نوع زعفرانی را خریداری نمی‌کند و در نتیجه شاید مقصد مناسبی برای صادرات چمدانی زعفران نباشد. در کنار تمام این موارد باید در نظر داشته باشید که طبق ماده 136 آیین نامه امور گمرکی، حداکثر مقدار مجاز حمل زعفران به خارج از کشور، 100 گرم است، خواه کشور مقصد چین باشد یا یک کشور عربی همسایه.

در ادامه به چند مورد از کشورهایی که گزینه‌های مناسبی برای تجارت چمدانی زعفران هستند، به طور ویژه اشاره خواهیم داشت.

صادرات چمدانی زعفران به ترکیه

تجارت چمدانی زعفران به ترکیه به دلیل نزدیکی مقصد به ایران و مسافرت‌های متعدد ایرانیان به این کشور تبدیل به یکی از رایج‌ترین انواع تجارت چمدانی شده است. از سایر دلایل محبوبیت این صادرات در میان مسافران ایرانی می‌توان به امکان سفر به این کشور بدون نیاز به اخذ ویزا، دسترسی مناسب به کشورهای اروپایی از طریق ترکیه، امکان فروش محصول به دلار، صنعت بزرگ گردشگری در این کشور و… اشاره کرد. البته مردم ترکیه چندان طرفدار زعفران نیستند، اما رستوران‌هایی که غذاهای عربی، هندی، ایرانی و… سرو می‌کنند از مشتریان پروپا قرص صادرات چمدانی زعفران ایرانی به شمار می‌روند.

مقدار مجاز حمل زعفران به ترکیه (به صورت چمدانی) مانند دیگر کشورها، 100 گرم است. بسیاری از تاجران از طریق این کشور به ارائه آسان و بدون دردسر نمونه محصول خود می‌پردازند و سپس تجارت در مقیاس‌های بزرگ‌تر را آغاز می‌کنند.

چگونه اطلاعات تماس مشتریان خارجی محصولم را پیدا کنم؟

تجارت چمدانی زعفران به دبی

کشورهای عربی همسایه ایران نیز مقاصد خوبی برای تجارت چمدانی زعفران هستند. یکی از این کشورها امارات است. از آنجایی که وضعیت معیشتی مردم در دبی خوب است می‌توان با فروش زعفران در این کشور، به سود مالی قابل توجهی دست پیدا کرد. همچنین در برخی از بازارهای خاص این منطقه مانند بازار دیره، بازار مرشد و… خرید و فروش محصولی مانند زعفران رواج بالایی دارد. به همین دلیل تجارت چمدانی زعفران به دبی، فرصتی عالی برای به دست آوردن سود مالی از سفر به این کشور است.

صادرات چمدانی زعفران به عراق

هنگام بررسی مقاصد مناسب برای تجارت چمدانی زعفران، نباید عراق را از قلم انداخت. این کشور که مرز مشترک نسبتاً وسیعی با ایران دارد یکی از بهترین بازارها را برای خرید و فروش زعفران در اختیار گرفته است. ذائقه غذایی مردم این کشور شباهت زیادی با ایرانیان دارد و به همین دلیل مصرف زعفران در عراق مرسوم است. همچنین در مواقعی از سال که تعداد زائرین بیشتر می‌شود، مصرف زعفران نیز بالاتر رفته و بازار خوبی برای فروش این محصول مهیا می‌گردد.

امکان فروش زعفران به صورت دلار مزیتی است که درباره صادرات چمدانی زعفران به عراق نیز صحت دارد. باید در نظر بگیرید که در برخی شهرهای این کشور مانند کردستان عراق، وضعیت معیشتی مردم نسبتاً خوب است. از این رو در این مناطق می‌توان بهترین و مرغوب‌ترین زعفران را با قیمت خوبی به فروش رساند. در دیگر شهرها مانند نجف و بغداد نیز زعفران بازار خوبی دارد، اما در این شهرها مردم توانایی خرید بهترین نوع زعفران را ندارند. با کسب آگاهی درباره این نکات کوچک و ساده می‌توان به راحتی از صادرات چمدانی به این کشور سود خوبی به دست آورد.

صادرات چمدانی زعفران به گرجستان

گرجستان از دیگر کشورهایی است که خواهان زعفران اصیل و باکیفیت ایرانی است، هم برای مصارف غذایی و هم مصارف دارویی. از این رو تجارت چمدانی زعفران به این کشور می‌تواند مجالی برای آشنایی با شرکت‌های بزرگ و معتبر گرجستان در زمینه خرید و فروش زعفران باشد. فراموش نکنید کیفیت محصول و زیبایی بسته بندی، از جمله عواملی هستند که به شما کمک می‌کنند بازار بهتری برای فروش محصول خود در کشور گرجستان پیدا کنید.ت

بدون شک صادرات چمدانی زعفران به این چند کشور محدود نمی‌شود. عمان، اسپانیا، بلژیک و… از دیگر کشورهایی به شمار می‌روند که برای زعفران ممتاز ایرانی ارزش زیادی قائل هستند. خصوصاً در کشورهایی همچون بلژیک یا آلمان، مصرف دارویی زعفران نیز بسیار مورد توجه است و این خود دریچه‌ای است برای برقراری ارتباط با معتبرترین شرکت‌های دارویی در سرتاسر اروپا. صادرات چمدانی زعفران، مسیری امن، آسان و بدون هزینه را برای خرید و فروش برون مرزی این محصول فراهم می‌سازد و بهترین فرصت برای افرادی است که دوست دارند قدم در راه تجارت بگذارند، اما هنوز از سرمایه و امکانات کافی برای ورود به بازارهای بزرگ جهانی برخوردار نیستند. در این شرایط فروش زعفران حتی در مقیاس‌های کوچک می‌تواند یک روش کسب و کار کم‌نظیر باشد.

اگر سوال یا تجربه‌ای در خصوص صادرات چمدانی دارید با ما در میان بگذارید. همچنین نظرات ارزشمند شما در مورد مقالات سایت به ما کمک خواهد کرد تا مطالب مفیدتری برای شما عزیزان آماده کنیم.

اگر این مطلب برایتان مفید بود آن را با همکارانتان به اشتراک بگذارید:

جامع‌ترین کارگاه عملیاتی بازاریابی صادراتی

با تدریس:

سبحان معینی: مدیر توسعه کسب و کار سولوتیس

اشکان بهرامی: صادرکننده فولاد و موسس پادکست صادراتی

امیرفرید جان‌نثار: مدیرعامل شرکت ایریسا دریا لجستیک

20+ ساعت آموزش کاربردی

40+ ساعت پروژه عملی

20% تخفیف زودهنگام تا 29 اسفند

فهرست مطالب

6 پاسخ

  1. برای سفر هوایی به گرجستان هر مسافر چند گرم زعفران میتونه همراهش داشته باشه؟

    1. از نظر قانونی حداکثر 100 گرم میتونید با خودتون حمل کنید ولی گاهی ممکنه مجریان به صورت سلیقه‌ای عمل کنند.

  2. با درود بسیار خرسندم که شادی و سودتان را در شادمانی و ثروتمند شدن همه هموطنان می‌بینید خیلی با بقیه شرکت‌ها منفاوتید امیدوارم روزی بتونم شاگردی و همیاری ی با شما داشته باشم استاد ۱۰۰گرم زعفران کفاف بلیط هواپیما و مخارج را می‌دهد یا نه منظو تون از صمغ عربی و ک بنات کلسیم و موادشیمیایی با هواپیما خطر ندا ره زعفران نو باید با لنج و قاچاق برد ویزا نمیدن

    1. سلام جناب اسدی، داشتن همراهانی چون شما باعث افتخار ماست.
      لطفا سوالاتتونو از طریق واتساپ مجموعه سولوتیس مطرح کنید. در واتساپ، کارشناسان ما پاسخگوی سوالاتتون خواهند بود.
      09201126474

  3. سلام وقت بخیر
    چه مجموعه کار بلد واز آن گذشته بی ریا

    ممنونم که آموزش های مفیدی رو انتشار دادید
    خوشحالم از آشنایی با این مجموعه

    1. سلام ممنون از شما، محبت دارید. برای ما باعث افتخاره که بتونیم کمکی به هم میهنانمون بکنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

whatsapp