info@solotis.ir             09201126474            021-28426286
لوگو سولوتیس

صادرات خرما به دبی | راهنمای کامل

صادرات خرما به دبی
فهرست مطالب

صادرات خرمای ایران به کشور امارات در سال 2021 حدود 5 میلیون دلار بوده در حالی که امارات در همین سال 136.5 میلیون دلار خرما وارد کرده است. ما به عنوان کشور همسایه و دوست می‌توانیم سهم بیشتری از این بازار پرتقاضا داشته باشیم. متأسفانه به دلیل عدم آگاهی از قوانین و مقررات صادرات خرما به دبی، عدم برقراری ارتباط مناسب با تجار اماراتی، بسته‌بندی نامناسب محصولات و … صادرکنندگان ایرانی موفق به کسب جایگاه مطلوبی در این زمینه نشده‌اند. با ما همراه باشید تا این بار این کار با با اطلاعات بیشتر انجام دهید.

مراحل صادرات خرما به دبی

صادرات خرما به دبی نیز مانند صادرات دیگر محصولات به خارج از کشور مراحل خاصی دارد؛ در واقع صادرکنندگان این محصول برای موفقیت در این مسیر باید تک‌تک آن‌ها را به خوبی در نظر بگیرند. مراحل صادرات خرما به دبی به شرح زیر است:

تحقیقات بازار

برای انجام هرگونه صادرات محصول، ابتدا نیاز است که آگاهی‌های لازم از آن کشور و همچنین بازار فروش محصول خود در آن را به دست آورید. به عنوان مثال باید اطلاعاتی درباره‌ی نوع و میزان مصرف خرمای مردم دبی کسب کنید. برای کسب این اطلاعات می‌توانید به وب‌سایت‌های اینترنتی مراجعه و یا با افرادی که در زمینه صادرات خرما به امارات فعالیت می‌کنند مراجعه کنید.

بازاریابی

هنگامی که اطلاعات کافی درباره‌ی بازار هدف و میزان فروش خرما در دبی را به دست آوردید، اکنون نوبت به بازاریابی و یافتن مشتری و یا شرکت واردکننده خرما در دبی می‌رسد. این کار یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین کارهایی است که در صادرات خرما باید به آن توجه بسیار زیادی داشته باشید. لازم به ذکر است که به منظور یافتن مشتری می‌‌توانید با شرکت‌های مدیریت صادرات مراجعه نمایید؛ این شرکت‌ها با ارائه لیست مشتری و خریداران خارجی می‌توانند شما را در مشتری‌یابی یاری دهند. لیست‌ مشتریانی که توسط این شرکت‌ها در اختیار صادرکنندگان قرار می‌گیرد، معتبر بوده و دارای اسامی و راه‌های ارتباطی با مشتریان محصول است.

اکشن پلن

در این مرحله باید نسبت به دریافت مجوزها و گواهینامه‌های مورد نیاز برای صادرات خرما اقدام کنید. از جمله مجوزها و گواهینامه‌های ضروری و موردنیاز شامل مجوز بهداشت، گواهی سلامت از سازمان غذا و دارو، مجوز صادرات محصول، تاییدیه سازمان استاندارد می‌شود. همچنین یک برنامه زمانی مشخص داشته باشید که ریز کارهایی که باید انجام شود را نشان دهد.

انعقاد قرارداد

حال که مشتری مناسب خود را پیدا کردید و از تعرفه‌ها و قوانین نیز آگاه شدید، نوبت به انعقاد قرارداد می‌رسد. در زمان عقد قرارداد باید به چندین مورد توجه داشته باشید. در قرارداد باید اطلاعات کامل و دقیقی درباره‌ی نوع و میزان محصول و همچنین اطلاعاتی درباره‌ی صادرکننده و واردکننده محصول ثبت شود. در برگه‌ی قرارداد باید به صورت واضح ذکر شود که صادرکننده چه نوع خرمایی و به چه میزان محصول برای واردکننده ارسال می‌کند. در ضمن توافقاتی که در زمان و نحوه‌ی ارسال و پرداخت هزینه شده است نیز در قرارداد ذکر می‌شود.

ارسال محصول

در مرحله‌ی پنجم نوبت به تهیه و بسته‌بندی محصول می‌رسد. بسته‌بندی یکی از مهم‌ترین و قابل توجه‌ترین مراحل صادرات خرما به شمار می‌رود. یک بسته‌بندی مناسب علاوه بر نگهداری و جلوگیری از خراب شدن و  آسیب دیدن محصول، می‌تواند در بازاریابی و فروش محصول نیز تاثیرات بسیار زیادی داشته باشد. در ضمن کشورهای خارجی محصولات فاقد بسته‌بندی مناسب را به هیچ عنوان خریداری نمی‌کنند.

پس از انجام این مراحل نوبت به این می‌رسد که تشریفات گمرکی را انجام داده و محصول را از راه‌های مورد نظر به کشور هدف ارسال کنید. برای صادرات خرما به دبی می‌توانید از راه‌های هوایی، زمینی و یا دریایی استفاده کنید.

کارگاه عملی آموزش بازاریابی صادراتی

کار با ابزارهای صادراتی، تحلیل اطلاعات تجاری، جلب اعتماد مشتریان خارجی، یافتن مشتری خارجی، فرایندهای عملیاتی صادرات

بزرگترین صادرکنندگان خرما به امارات

کشور امارات متحده عربی یکی از کشورهای نسبتا برزرگ و وسیع خاورمیانه به شمار می‌رود. این کشور به دلیل روابط اقتصادی بسیار بالایی که با سایر کشورها دارد، از بازار فروش بسیار مناسبی برای محصولات مختلف دارد. این کشور به دلیل برخورداری از آب و هوایی گرم و خشک هر ساله مقادیر بسیاری از مواد غذایی مورد نیاز خود را از دیگر کشورها وارد می‌کند. با اینکه آب و هوای امارات و دبی برای کاشت و پرورش خرما مناسب است، اما این کشور از واردکننده‌های خرما نیز هست. کشور امارات انواع مختلف خرما را از سایرکشورها نیز وارد می‌کند. جدول زیر نشان‌دهنده بزرگترین صادرکنندگان خرما به امارات (دبی) است.

کشور ارزش واردات (هزار دلار آمریکا) در سال 2022 تراز تجاری در سال 2022  (هزار USD) حجم وارد شده در سال 2022 (تن) دصد سهم کشور در واردات دبی
کل جهان 15.657 100.143 0 100
جردن 8.171 6.820- 1.951 52.2
اسرائیل 2.936 2.912- 701 18.8
ایالات متحده آمریکا 1.799 52 316 11.5
مصر 1.383 1.358- 330 8.8
آفریقای جنوبی 858 5262- 335 5.5
ترکیه 168 487 194 1.1
پرو 109 109- 23 0.7
کانادا 68 1.848 46 0.4
چین 65 3.467 103 0.4
استرالیا 35 320 2 0.2

همانطور که در جدول مشاهده می‌کنید جردن بزرگترین کشور صادرکننده خرما به امارات به شمار می‌رود؛ میزان واردات امارات از این کشور در سال 2022 برابر با 1.951 تن بوده است. در واقع امارات بیش از 50 درصد خرمای وارداتی خود را از جردن وارد می‌کند. آمریکا دومین کشور بزرگ صادرکننده خرما به امارت بوده که 10 الی 20 درصد از واردات خرمای این کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

صادرات خرما به دبی - نقشه جهانی نشان دهنده کشورهای صادرکننده خرما به دبی

تصویر فوق نشان‌دهنده کشورهای صادرکننده خرما به امارات است. این تصویر بر اساس اطلاعات ثبت شده در تریدمپ طراحی شده است. بر اساس این نقشه کشورهایی که با رنگ قرمز نشان داده شده‌اند بیش از 50 درصد واردات خرما امارات را به خود اختصاص داده‌اند و کشورها سبز رنگ 10 تا 20 درصد از واردات این کشور را به خود اختصاص می‌دهند.

صادرات خرما به دبی از ایران

کشور امارات متحده عربی از جمله کشورهای همسایه ایران است که در قسمت جنوبی آن واقع شده است. در چندین دهه گذشته کشور امارات به ویژه شهر دبی به یکی از قطب‌های تجارت در خاورمیانه تبدیل شده است. از این رو بسیاری از تاجران و شرکت‌های ایرانی به دنبال تجارت و صادرات به این منطقه از خاورمیانه هستند.

خرما از جمله محصولات پرطرفداری است که در کشور ایران و بیشتر در قسمت‌های جنوبی و گرمسیر رشد می‌کند. استان‌های اصلی تولیدکننده این محصول در ایران شامل کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، خوزستان و فارس می‌شود. این استان‌ها به دلیل برخورداری از اقلیمی مناسب برای تولید این محصول می‌توانند انواع مختلف خرما را تولید و به خریداران عرضه کنند. دبی به دلیل برخورداری از مرز آبی و همچنین فاصله کمی که با ایران دارد، مقداری از خرمای وارداتی خود را از ایران وارد می‌کند. صادرات خرما به دبی از ایران، به سه روش زمینی، هوایی و آبی انجام می‌شود. در جدول زیر ارزش صادرات خرمای ایران به دبی در طی سال‌های 2013 تا 2021 را مشاهده می‌کنید.

2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
9.7619.51722.32012.35513.5937.6988.5514.6664.866 واردات دبی از ایران
99.847107.522114.729118.832152.825107.195407.785107.304136.458واردات دبی از جهان

همانطور که مشاهده می‌کنید واردات خرمای دبی از ایران از سال 2015 به بعد روند نزولی داشته و به ترتیب از 20 میلیون دلار به 13، 8 و سپس 4 میلیون دلار رسیده است. این در حالی است که کل واردات خرمای دبی در همین بازه زمانی نه تنها تغییری نداشته بلکه در برخی سال‌ها افزایش نیز داشته است. بنابراین نمی‌توان گفت تقاضای این بازار کاهش یافته، علت کاهش صادرات خرما به دبی می‌تواند ناشی از کیفیت پایین خرمای ایران، بسته بندی غیراصولی یا عوامل دیگری باشد که نیاز به بررسی دقیق دارد. آنچه مهم است نیاز بالای بازار امارات و توانایی ایران برای صادرات به این کشور است. اگر قصد صادرات خرما به دبی را دارید بهتر است مشکلات را مورد بررسی قرار داده و بعد از رفع موانع، نسبت به ارتباط گرفتن با تجار اماراتی اقدام کنید.

مراحل صادرات

بیشتر بخوانید: صفر تا صد صادرات به دبی

بسته‌بندی خرما در امارات

توجه به بسته‌بندی یکی از مهمترین و اساسی‌ترین اموراتی است که صادرکنندگان محصول باید به آن توجه داشته باشند. بسته‌بندی درست و اصولی نه تنها از کاهش کیفیت خرما و آسیب دیدن آن جلوگیری می‌کند، بلکه می‌تواند به عنوان عاملی برای بازریابی مورد استفاده قرار گیرد. یک بسته‌بندی اصولی می‌تواند خرمای بی‌نظیر و درجه یک ایرانی را به دیگر ملت‌ها معرفی کرده و همچنین موجب جلب مشتری شود.

چگونه اطلاعات تماس مشتریان خارجی محصولم را پیدا کنم؟

علاوه بر ضوابط و مقرراتی که سازمان‌های جهانی برای بسته بندی هر محصولی معین می‌کنند، هر کشور نیز ممکن است قوانین و مقررات جداگانه‌ای برای واردات محصولات در نظر بگیرد. برای مثال برای صادرات به برخی کشورها، درج نام و اطلاعات به زبان بازار مقصد الزامی است. این قوانین و مقررات را می‌توانید از وب سایت مک مپ به دست آورید. اما به طور کلی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ابعاد و اندازه: ابعاد و اندازه‌ی خرما از جمله موارد بسیار مهم و بسیار حائز اهمیت به شمار می‌رود. اندازه این بسته‌بندی‌ها باید به گونه‌ای باشد که به بتوان آن را به آسانی حمل و جابجا کرد. علاوه بر این این ابعاد باید کاملا استاندارد و بهداشتی باشد تا محتویات داخلی آن دچار آسیب نشوند و یا تغییری در طعمشان ایجاد نشود.

چاپ برند و طرح‌های گرافیکی: بسته‌بندی‌های صادراتی باید از طرح‌های بسیار زیبا و شیکی برخوردار باشند، به گونه‌ای که توجه خریداران را به خود جلب کند. از دیگر مواردی که در طراحی جعبه‌های خرما باید در نظر گرفت «چاپ برند تولیدکننده و یا صادرکننده» است. این طرح‌های گرافیکی باید از جذابیت و کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشند.

چاپ اطلاعات و علائم مخصوص بسته‌بندی محصول: خرما یکی از محصولات خوراکی به شمار می‌رود، از این رو شرایط نگهداری، تاریخ تولید و انقضا و اطلاعات مصرفی محصول باید بر روی بسته‌بندی آن درج شود. یکی از تعرفه‌های صادرات محصول به کشور امارات و همچنین سایر کشورها، درج تمامی اطلاعات محصول بر روی بسته‌بندی است. با درج اطلاعاتی همچون شرایط نگهداری، تاریخ تولید و انقضا، میزان قند و کالری محصول، شرایط دمایی مناسب می‌توانید این اطمینان را به مشتریان بدهید تا محصول شما را با آسودگی خاطر خریداری کند.

علائم مخصوص بسته‌بندی نیز از دیگر مواردی که در زمان بسته‌بندی محصولات صادراتی باید به آن توجه داشت. مردم کشور امارات عرب‌زبان هستند و به طبع با زبان فارسی (و یا گاها انگلیسی) آشنایی بسیار زیادی ندارند، بنابراین برای برخی از امورات مرتبط با شرایط نگهداری، بهتر است به جای نوشتار فارسی و یا انگلیسی از علائم اختصاری استفاده کرد. به عنوان مثال از علامت چتر به منظور نگهداری محصول به دور از رطوبت استفاده می‌کنند. 

قوانین صادرات خرمای ایران به دبی

صادرات هر کالا و یا محصول به سایر کشورها قوانین و مقررات خاص خود را دارد که محصول خرما نیز از این قائده مستثنی نیست. همانطور که قبلا نیز گفته شد برای صادرات مواد خوراکی مانند خرما (و همچنین سایر محصولات صادراتی) به کشور امارات و به ویژه دبی مدارک و مجوزهای مختلفی نیاز است.

مجوز و مدارک

از جمله مدارک و مجوزهای مورد نیاز برای صادرات خرما از ایران به دبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کارت بازرگانی(دریافت کارت بازرگانی از اقدامات ضروری برای این کار نیست.)
  • دریافت معرفی‌نامه از شرکت صادرات و یا واردات برای ارسال بار تجاری به کشور امارات
  • دریافت گواهی حلال (تمامی محصولات غذایی صادراتی و وارداتی به کشورهای اسلامی باید دارای این گواهی باشند.)
  • قرارداد خرید و فروش و برگه‌ی خرید پروفورما
  • دریافت بارنامه دریایی (در صورتی که قصد صادرات کالا از طریق دریا را دارید، دریافت این مدرک الزامی است.)
  • قرارداد خرید و فروشی که مابین صادرکننده و واردکننده تنظیم شده است
  • مجوز سازمان بهداشت و درمان
  • لیست بسته‌بندی کالاهای صادرکننده
  • پکینگ لیست
  • اینوویس

قوانین و مقررات

از جمله قوانین صادرات خرمای ایران به دبی نیز می‌توان به تعرفه‌هایی که در ادامه ذکر شده است اشاره کرد:

  • ممنوعیت وارداتی که می‌تواند خطرات بهداشتی و بهداشتی گیاهی را به همراه داشته باشد، مانند ممنوعیت محصولاتی که از کشورها یا مناطقی که تحت تأثیر بیماری‌های عفونی یا مسری هستند، یا ممنوعیت محصولاتی که می‌توانند برای مصرف‌کنندگان سمی یا سمی باشند. اقداماتی که در این دسته گنجانده شده است، عموماً ماهیت موقت و محدود به زمان دارند.
  • الزام به اینکه تاییدیه یا مجوز مربوط به یک محموله باید از یک سازمان دولتی مربوطه از نظر بهداشتی و بهداشت گیاهی، قبل از انجام واردات دریافت شود.
  • حدود تحمل برای باقیمانده یا آلودگی توسط برخی از مواد (غیر میکروبیولوژیکی)؛ اقدامی که حداکثر حد باقیمانده یا حد تحمل موادی مانند کودها، آفت‌کش‌ها و برخی مواد شیمیایی و فلزات را در غذا و خوراک را که در طی فرآیند تولید آن‌ها استفاده می‌شود را تعیین می‌کند. اندازه گیری شامل حداکثر سطح مجاز برای آلاینده های غیر میکروبیولوژیکی است.
  • اقداماتی که اطلاعاتی را که مستقیماً با ایمنی مواد غذایی مرتبط است، تعریف می کند؛ این اطلاعات باید در اختیار مصرف کننده قرار گیرد. برچسب‌گذاری و یا لیبلینگ محصول باید انجام شود. برچسب‌گذاری هر گونه ارتباط نوشتاری، الکترونیکی یا گرافیکی روی بسته‌بندی مصرف‌کننده یا روی یک برچسب جداگانه اما مرتبط است.
  • اقداماتی که اطلاعات حمل و نقل و گمرکی را که بسته بندی حمل و نقل یا توزیع کالا باید حمل کند و مستقیماً با شرایط بهداشتی و بهداشت گیاهی مرتبط است، باید انجام شود.
  • انجام اقدامات تنظیم کننده حالتی که در آن کالاها باید یا نباید بسته بندی شوند یا مواد بسته بندی مورد استفاده را مشخص می‌کند که مستقیماً با ایمنی مواد غذایی مرتبط هستند.
  • الزامات مربوط به نحوه رشد یک گیاه از نظر شرایطی مانند شرایط مربوط به دما، نور، فاصله بین گیاهان، آب، اکسیژن و مواد مغذی معدنی.
  • الزامات مربوط به شرایط خاصی که تحت آن مواد غذایی و خوراک، گیاهان و حیوانات باید ذخیره و یا حمل شوند.
  • الزام به اینکه محصول قبل از واردات باید ثبت یا تایید شود. به طور معمول، برای ثبت یا تایید شدن محصولات باید ایمن بودن آنها ثابت شود. این نوع الزام ممکن است به طور کلی برای محصولاتی مانند افزودنی های غذایی اعمال شود. این اقدام ممکن است شامل مقرراتی باشد که انواع محصولات کنترل آفات را توصیف می‌کند که از ثبت مستثنی هستند و رویه‌هایی که جزئیات فرآیند ثبت را شرح می‌دهند، از جمله مقررات مربوط به توزیع، واردات، نمونه‌برداری و بازداشت.

(لازم به ذکر است که تمامی تعرفه‌ها و مواردی که در قسمت بالا به آن‌ها اشاره شد از وب سایت مک‌مپ به دست آمده است). علاوه بر تعرفه‌های ذکر شده قوانین و مقررات دیگری نیز برای صادرات این کالا وجود دارد که با مراجعه به این وب‌سایت می‌توانید از آن‌ها مطلع شوید.

کارگاه عملی آموزش بازاریابی صادراتی

کار با ابزارهای صادراتی، تحلیل اطلاعات تجاری، جلب اعتماد مشتریان خارجی، یافتن مشتری خارجی، فرایندهای عملیاتی صادرات

قیمت هر کیلو خرما در امارات

از آن‌جایی که خرما یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی در ایران و بسیاری از کشورهای خاورمیانه به شمار می رود، صادرات آن می‌تواند ارزآوری بسیاری را برای کشورهای صادرکننده به همراه داشته باشد. متاسفانه بسیاری از صادرکنندگان خرما به کشور امارات، به بسته‌بندی این محصول اهمیت بسیار زیادی نداده و اغلب آن را به صورت فله‌ای به این کشور صادر می‌کنند. محصولات فله‌ای از قسمت بسیار پایین‌ترین نسبت به محصولات بسته‌بندی شده برخوردارند.

کشور امارات خرمای فله‌ای صادر شده از کشور ایران را با قیمتی بسیار ارزان و تقریبا بین 3 الی 3.5 درهم که برابر با 80 تا 90 سنت است خریداری می‌کند. این در حالی است که قیمت خرما در دبی بسیار بیشتر از این مقدار است. در واقع در دبی این محصول را بسته‌بندی کرده و آن را با قیمت 3 الی 4 دلار به خریداران عرضه می‌کنند. از این رو به صادرکنندگان خرمای ایرانی پیشنهاد می‌کنیم که محصولات خود را در قالب بسته‌بندی‌های با کیفیت و شیک به امارات صادر کنند. تنها در این صورت است که می‌توانند سود بسیار بیشتری را از صادرات خرما به امارات به دست بیاورند.

ناگفته نماند که عوامل بسیار زیادی در تعیین قیمت خرما تاثیرگذار هستند. از جمله این عوامل می‌توان به نوع و اندازه خرما کیفیت و نحوه بسته‌بندی آن‌ها بستگی دارد. امروزه با توجه به نوساناتی که در بازار ایران وجود دارد نمی‌توان قیمت مشخصی را برای این محصول در ایران در نظر گرفت. اما به طور کلی قیمت خرمای مضافتی از دیگر انواع خرما بالاتر است. لازم به ذکر است که قیمت خرمای مضافتی در امارات نیز از سایر انواع خرما بالاتر خواهد بود.

خریدار خرما در دبی

یکی از روش‌های پیدا کردن مشتری خارجی، حضور در نمایشگاه‌های تجاری در بازار هدف است. تجار معمولا در قالب غرفه‌دار یا مراجعه کننده در این بازارها حضور خواهند داشت.

از دیگر روش‌های یافت مشتری برای محصول بهره‌مندی از لیست مشتری است. برای این‌ کار می‌توانید به شرکت‌های مدیریت صادرات مراجعه کنید. این شرکت‌ها لیست معتبری از افراد و یا شرکت‌های واردکننده در امارات تهیه کرده و در اختیار صادرکنندگان قرار می‌دهند.

چگونه اطلاعات تماس مشتریان خارجی محصولم را پیدا کنم؟

جمع‌بندی

خرما یکی از ارزشمندترین و پرطرفدارترین محصولاتی است که از ایران به امارات به ویژه دبی صادر می‌شود. صادرات خرما به امارات مراحل مشخص و همچنین قوانین و مقررات خاصی است که صادرکنندگان این محصول باید به آن‌ها توجه داشته باشند. در این مقاله به بررسی مراحل، تعرفه‌ها، قوانین و میزان صادرات خرمای ایرانی به امارات پرداخته شده است. در صورتی که در مورد موضوع خاصی نیاز به اطلاعات دارید، در بخش نظرات ما را در جریان بگذارید تا در مورد موضوع مورد نظر شما بنویسیم.

اگر این مطلب برایتان مفید بود آن را با همکارانتان به اشتراک بگذارید:

جامع‌ترین کارگاه عملیاتی بازاریابی صادراتی

با تدریس:

سبحان معینی: مدیر توسعه کسب و کار سولوتیس

اشکان بهرامی: صادرکننده فولاد و موسس پادکست صادراتی

امیرفرید جان‌نثار: مدیرعامل شرکت ایریسا دریا لجستیک

20+ ساعت آموزش کاربردی

40+ ساعت پروژه عملی

20% تخفیف زودهنگام تا 29 اسفند

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

whatsapp