انواع کانتینر حمل کالا

انواع کانتینر

فهرست مطالب

کانتینرهای حمل و نقل برای حمل میلیون‌ها تن بار، هر روز به هزاران بندر در سراسر جهان ارسال می شوند. بدون کانتینرهای حمل کالا، زنجیره تأمین جهانی به سرعت از کار خواهد افتاد و اقتصاد جهان بسیار تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. به عنوان یک صادرکننده، شما باید بدانید کدام کانتینر، بهترین گزینه برای نیازهای حمل و نقل شما با هزینه مناسب است. برای یادگیری بیشتر درباره انواع کانتینر ها و نحوه انتخاب آن ها، با ما همراه باشید.

کانتینرهای حمل و نقل چیست؟

می توان گفت که کانتینرهای حمل و نقل جعبه‌های بزرگ، مستحکم و مستطیلی هستند که برای حمل کالاها به وسیله اقیانوس، زمین و هوا استفاده می‌شوند. جنس این کانتینر ها معمولا از فولاد است هرچند که ممکن است از آلومینیوم هم ساخته شوند و به گونه ای طراحی شده اند که روی هم قرار بگیرند و ضدآب باشند. کانتینرهای حمل و نقل بسته به نوع کالا در اندازه‌های مختلفی عرضه می‌شوند، اما متداول‌ترین آن‌ها به طول ۲۰ فوت (۶.۱ متر) و ۴۰ فوت (۱۲.۲ متر) است.

تاریخچه کانتینر حمل کالا

مالکوم مک‌لین در سال ۱۸۵۲ در کارولینای شمالی به دنیا آمد. او یک راننده تریلی بود و متوجه شده بود برای بارگیری و تخلیه بار از کشتی، زمان زیادی هدر می رود. بنابراین به بهره‌وری درحمل و نقل بار علاقه‌مند شد. در سال ۱۹۵۶، مک‌لین یک شرکت حمل و نقل را خریداری و سپس شروع به استفاده از کانتینرها برای حمل بار کرد. این روش نسبت به روش سنتی استفاده از جرثقیل برای بارگیری و تخلیه بار بر روی کشتی، سرعت و بهره‌وری بسیار بالاتری داشت.

از زمان معرفی کانتینرهای حمل و نقل، بهره‌وری حمل بار به شدت افزایش یافته است. کانتینرها می‌توانند به سرعت و به راحتی بارگیری و تخلیه شوند و می‌توانند بر روی یکدیگر قرار بگیرند که بسیار در فضا صرفه جویی می‌شود. همچنین امکان حمل بار با قطار و جاده را فراهم کرده‌اند که به استفاده از صنعت حمل و نقل کمک بیشتری کرده است.

انواع کانتینر حمل کالای صادراتی- بررسی 6 مورد

کانتینرهای متنوعی برای حمل کالا وجود دارند که پرطرفدارترین آن ها کانتینر استاندارد ISO است. این کانتینرها معمولا به طول ۲۰ یا ۴۰ فوت هستند و عرض آن‌ها ۸ فوت و ارتفاع آن‌ها ۸.۵ فوت است. آن‌ها از فولاد ساخته شده‌اند و دارای سطوح مشبک یا صاف هستند. همچنین کانتینرهای ویژه دیگری نیز وجود دارند، مانند کانتینرهای یخچالی (reefers)، کانتینرهای مخصوص مایعات (tank containers) و کانتینرهای(flat-racks) که برای محموله های بزرگ یا با اشکال عجیب استفاده می‌شود. در ادامه شش مدل از انواع کانتینرها را معرفی خواهیم کرد.

  • کانتینر استاندارد

کانتینر حمل و نقل استاندارد، رایج ترین نوع کانتینری است که  برای حمل و نقل کالا در دریا استفاده می‌شود. این کانتینرها معمولا از فولاد ساخته می‌شوند و در اندازه‌های مختلف، از ۲۰ تا ۴۰ فوت طول، در دسترس هستند. این نوع از کانتینر ها در کاربردهای مختلفی از جمله حمل و نقل محموله‌های عمومی، خودروها و مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کانتینر 20 و 40 فوتی

  • کانتینر High Cube

کانتینر High Cube مشابه کانتینرهای حمل و نقل استاندارد هستند. تفاوت اصلی آنها با کانتینر استاندارد در ارتفاع آنهاست که از ۴۰ تا ۵۳ فوت طول، در دسترس هستند. به طور کلی قابل استفاده برای محموله های سبک، حجیم و مرتفع مانند ماشین‌آلات یا مبلمان هستند.

کانتینر high cube

  • کانتینر یخچالی

کانتینرهای حمل و نقل سرد، که به عنوان ریفرها نیز شناخته می‌شوند را می توان از طریق حمل و نقل زمینی، هوایی و دریایی جابجا کرد. برای محموله های فاسدشدنی مانند مواد غذایی یا دارویی که برای حفظ کیفیت باید در دمای پایین نگهداری شوند از این کانتینر استفاده می‌شود. کانتینرهای یخچالی معمولا از فولاد ساخته شده‌اند و در اندازه های مختلف، از ۲۰ تا ۴۰ فوت طول، در دسترس هستند. ریفرها با یک واحد یخچال تجهیز شده‌اند که دمای مورد نظر برای حمل کالاها را حفظ می کند.

یکی از چالش های این نوع کانتینر ها، حمل مواد غذایی است به خصوص زمانی که باید سرد نگه داشته شوند . حمل این محصولات معمولا باید زیر 45 درجه فارنهایت باشد. به همین علت نیازمند به تجهیزات ویژه است تا اطمینان حاصل شود که کالا همانگونه که ارسال شده است به مقصد می‌رسد. این موضوع را نباید فراموش کرد که بعضی کالا ها حساس به دمای ثابت هستند، به همین دلیل باید به دقت بر روی این نوع محموله ها نظارت شود تا به محموله آسیبی نرسد.

این نکته را فراموش نکنید که در هنگام استفاده از این کانتینر دمای مورد نظر خود و وضعیت گردش هوا در کانتینر را حتما چک کنید تا با رعایت تمام این اصول بتوانید حمل بار موفقیت آمیزی با این کانتینر داشته باشید.

کانتینر یخچالی

  • کانتینرFlat Rack

کانتینر Flat Rack برای حمل اجناس بزرگ یا کالاهایی با شکل غیر عادی که نمی توان آنها را در یک کانتینر حمل و نقل استاندارد بارگیری کرد، استفاده می شود. Flat rack ها معمولا از جنس فولاد هستند و در اندازه های مختلفی اعم از ۲۰ تا ۴۰ فوت طول، موجود می باشند که رایج ترین آنها کانتینر با طول 40 فوت است. این کانتینر ها می توانند با دیوارها، درب‌ها و پوشش‌های مختلف بسته به نیاز محموله، تجهیز شوند. محموله این کانتینر‌ها به طور کلی، ماشین آلات سنگین، مصالح ساختمانی یا وسایل نقلیه هستند که با کشتی، ریل یا کامیون حمل می ‌شوند.

کانتینر flat rack

  • کانتینر رو باز یا اپن تاپ

کانتینر Open Top یکی از انواع کانتینر است که می توان سقف آن را برداشت، همین نکته این کانتینر را برای حمل اجناس بلند یا بزرگ که باید از بالا بارگیری شوند، ایده آل می کند. کانتینرهای روباز اغلب برای حمل کالاهای خطرناک یا مواد خطرناک استفاده می شوند زیرا باز بودن سقف، اجازه تهویه را می دهد. کانتینرهای روباز در اندازه های مختلفی در دسترس هستند و می توانند از فولاد یا آلومینیوم ساخته شوند. قابلیت حمل چندوجهی دارند که حمل ونقل بار را آسان تر می‌کند. ارتفاع اکثر ماشین آلات اصولا از درهای کانتینر های استاندارد خیلی بلندتر است، بنابراین از کانتینر های اپن تاپ استفاده می شود. از کانتینر روباز برای حمل لوله های بزرگ و فولادی نیز استفاده می شود.

کانتینر روباز

  • کانتینر مخزن دار

کانتینر حمل و نقل Tank، یک کانتینر بزرگ فلزی است که برای حمل مایعات و گازها استفاده می شود. این مدل کانتینر اغلب برای حمل نفت خام، مواد شیمیایی و سایر مواد خطرناک استفاده می شود. کانتینرهای مخزن دار از فولاد ضخیم ساخته شده اند و با مواد غیر نفوذپذیری مانند لاستیک یا پلاستیک پوشیده شده اند که همین موضوع باعث می شود که محتویات آنها نشت نکند و  از آلودگی بار جلوگیری شود. کانتینرهای حمل و نقل مخزن دار معمولاً بسیار بزرگتر از سایر انواع کانتینرهای حمل و نقل هستند و می توانند تا ۸۰،۰۰۰ گالن مایع را نگهداری کنند و معمولاً با قطار یا کامیون حمل می شوند.

انواع مختلفی از کانتینر های مخزن دار وجود دارد که رایج ترین انها عبارت است از کانتینر مخزن دار استاندارد که محبوب ترین نوع کانتینر مخزن دار است و برای انتقال انواع گاز و مایعات استفاده می شود. کانتینرهای مخزن دار Offshore نیز مشابه حالت استاندارد هستند و بدلیل داشتن گواهی ایزو اجازه حمل تمام مدل مایعات و گازها را دارند اما دو مدل کانتینر مخزن دار Swap Body و Specialty که گران تر از کانتینرهای استاندارد هستند، بدلیل نداشتن گواهیiso  تنها می توانند یک سری از گازها و مایعات را حمل کنند.

چگونه اطلاعات تماس مشتریان خارجی محصولم را پیدا کنم؟

نکات انتخاب کانتینر مناسب برای حمل کالای صادراتی

چند مورد برای انتخاب صحیح کانتینر حمل و نقل بار باید در نظر گرفته شود. ابتدا باید تصمیم بگیرید که چه اندازه کانتینری نیاز دارید. کانتینرهای حمل و نقل در اندازه های مختلفی از کانتینرهای کوچک 10 فوت تا کانتینرهای بزرگ 40 فوت وجود دارند. اندازه مورد نیاز شما به میزان کالایی که باید حمل شود بستگی دارد سپس باید تصمیم بگیرید که چه نوع کانتینری نیاز دارید. دو نوع اصلی کانتینر حمل و نقل وجود دارند: کانتینرهای خشک و کانتینرهای یخچالی. کانتینرهای خشک برای بار عمومی استفاده می شوند، در حالی که کانتینرهای reefers برای محصولات فاسدشدنی یا محصولات حساس به دما استفاده می شوند که باید در دمای خاص نگهداری شوند.

سرانجام، باید تصمیم بگیرید که مایل هستید از کانتینرهای جدید استفاده کنید و یا کانتینرهای استفاده شده. کانتینرهای جدید گران‌ترین هستند، اما جز مقاوم‌ترین کانتیرها هستند. کانتینرهای استفاده شده گزینه ای به صرفه تر  هستند هرچند ممکن است به همان اندازه مقاوم نباشند.  هنگام انتخاب یک کانتینر حمل و نقل، لازم است تمام این عوامل را در نظر بگیرید تا اطمینان حاصل کنید که کانتینر مناسب را برای نیازهای خود انتخاب کرده‌اید.

نکات مهم در انتخاب کانتینر مناسب برای حمل کالای صادراتی از ایران

توجه کنید اغلب کانتینرهای موجود در ایران معمولا عمر بالای ۱۵ سال دارند بنابراین لازم است تا در هنگام تهیه کانتینر از سالم بودن کانتینر اطمینان حاصل کنید و در صورت وجود مشکل حتما مستندات لازم را تهیه کرده و آنها را با فورواردر خود و یا خط کشتیرانی در میان بگذارید. مواردی که باید در هنگام تحویل گرفتن کانتینر در نظر داشته باشید عبارتند از:

  • سالم بودن ظاهری کانتینر و بررسی ضربه های موجود در بدنه کانتینر (تهیه فیلم و عکس از این ایرادات ظاهری حتما توصیه می شود.)
  • نبود سوراخ یا منفذ در داخل کانتینر که موجب نشت و یا نفوذ مواد به خارج و داخل کانتینر شود. (در داخل کانتینر قرار بگیرید و درب کانتینر را ببندید و در صورت وجود منفذ نور حتما به مسئول مربوطه اطلاع رسانی کنید.)
  • در کانتینرهای یخچالی حتما تست فنی سالم بودن بخش یخچال کانتینر را قبل از تحویل گرفتن کانتینر درخواست دهید تا برایتان انجام دهند.
  • در کانتینرهای یخچالی حتما دمای یخچال و وضعیت گردش هوا و … را در هنگام رزرو کانتینر به فوروادر و یا نماینده خط کشتیرانی اطلاع دهید.
  • در کانتینر یخچالی حتما وضعیت سالم بودن فضای داخل کانتینر را مورد بررسی قرار دهید و در صورت وجود ایراد عکس و فیلم از آن تهیه کنید.

علاوه بر نکات ذکر شده، موارد بسیار دیگری هم  میتوانند وجود داشته باشند که لازم است برای کاهش ریسک صادرات خود و اطمینان خاطر دانش لازم در این موارد را به تدریج به دست آورید. طبیعتا یکی از بهترین و اثربخش‌‏ترین راهکارهای کسب دانش در این موارد راهنمایی گرفتن از افراد خبره در این حوزه می‌‏باشد. سولوتیس به عنوان مرجع اطلاعات تجاری و دانش نوین صادرات، امکان ارتباط با مشاورین حرفه‏‌ای حوزه صادرات را برای شما فراهم نموده است.

کلام پایانی

در نهایت نظرات و بازخوردهای شما انرژی لازم برای تهیه محتواهای آموزشی باکیفیت در حوزه صادرات را برای ما فراهم می‏نماید. بنابراین ما را از دریافت نظرات خودتان محروم نکنید. همچنین در صورتی که سوالی در خصوص موضوع این مقاله دارید میتوانید در کادر زیر آن را مطرح کنید تا کارشناسان سولوتیس شما را به خوبی راهنمایی نمایند.

اگر این مطلب برایتان مفید بود آن را با همکارانتان به اشتراک بگذارید:

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

whatsapp