info@solotis.ir             09201126474            021-28426286
لوگو سولوتیس

🍑 صادرات آلوی قطره طلای تازه

صادرات آلو قطره طلا
فهرست مطالب

با توجه به شرایط مناسب ایران برای کشاورزی و پرورش میوه‌ها صادرات آلو قطره طلا یکی از مواردی است که معمولا در اواخر تابستان افزایش میابد. باغداران و صادرکنندگانی که قصد صادرات این محصول را به دیگر کشورها دارند در وهله نخست باید نسبت به کشف بازارهای دارای پتانسیل برای واردات این محصول اقدام نمایند. این مسئله در پروسه‌ای به نام تحقیقات بازارهای هدف جای می‌گیرد که شاید بتوان گفت مهم‌ترین مسئله بعد از بازاریابی صادراتی و کشف مشتریان بالقوه است. البته باید توجه داشت برای حفظ مشتریان رعایت استانداردهای صادراتی، بسته‌بندی مناسب محصولات و توجه به شیوه‌های حمل و نقل نیز اهمیت پیدا می‌کنند.

همه آنچه گفته شد در مشاوره‌های صادراتی به مشتریان در قالب گزارش‌های مصور و کامل ارائه می‌شوند که مختصری از آن را در این متن خواهید خواند. 

در این خلاصه به رقبای جهانی صادرات آلو قطره طلا و وضعیت صادرات ایران خواهیم پرداخت.

معرفی محصول

گونه‌های مختلفی از درختان آلو در سراسر جهان کاشته می‌شوند. همه این گونه‌ها تقریباً خاصیت‌های مشابهی دارند. از میان خانواده آلوها، خواص درمانی و دارویی آلو قطره طلا بیشتر از بقیه است.

آلو قطره طلا یا آلو زرد نوعی گونه کشاورزی از درخت آلو و سرده پرونوس (Prunus) به حساب می‌آید. باورها بر این است که میوه آلو اولین بار از درختی وحشی در آناتولی برداشت شده و خاستگاه اصلی آن به اروپا بر می‌گردد.

میوه آلو اواخر مرداد می‌رسد و آماده برداشت می‌شود و بعد از آن به مدت دو ماه در انبار و سردخانه قابل نگهداری است.

این میوه علاوه بر طعم استثنایی، کالری پایینی دارد و غنی از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است و اثر آن در تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از عفونت‌های سیستم تنفسی، رفع کمبود آهن و کم خونی و بهبود چربی، قند و فشار خون بالا به اثبات رسیده است. از همین رو می‌توان به علت محبوبیت بالای آن در جهان پی برد. 

آلو قطره طلا در بسیاری از کشورها به صورت فرآورده‌های میوه (کمپوت، مربا، کنسرو یا خشک شده) نگهداری و مصرف می‌شود. همچنین، در تهیه دسر و آبمیوه هم کاربرد دارد. بیشتر آلوهایی که در سطح جهان برداشت می‌شوند، در نهایت به مربا یا خشکبار میوه تبدیل خواهند شد.

امروزه نحوه برداشت آلو قطره طلا مانند بسیاری دیگر از میوه‌ها مکانیکی شده است. هنگام برداشت محصول، میوه‌های رسیده از درخت جدا می‌شوند و درون توری زیر درخت می‌افتند.

صادرات آلو قطره طلای تازه

میوه‌های هسته‌دار، به خصوص گروه آلوها به علت کاربردی بودن، بخش بزرگی از صادرات میوه را به خود اختصاص داده‌اند. علاوه بر این، مقدار تولید این گروه از میوه‌ها هم بالا است و به عبارتی دیگر مقدار عرضه و تقاضای آن با یکدیگر تناسب‌ دارند. باغدارانی که انواع درختان آلو را کشت می‌کنند فهرست بلند بالایی دارند.

اگر در نظر دارید صادرات آلو قطره طلا را شروع کنید باید به مواردی مانند اولویت‌های مصرف‌کنندگان کشور مقصد و دستورالعمل‌های تجارت بین‌المللی میوه توجه داشته باشید.

استانداردهای صادرات آلو قطره طلای تازه

برای تشخیص آلوهای صادراتی مناسب، یک سری ویژگی‌ها به عنوان استانداردهای صادرات آلو قطره طلا تعریف شده که تمام انواع آلوها حتی آلوهای پیوندی را هم شامل هم می‌شود. حداقل استانداردهای لازم برای صادرات آلو قطره طلا به شرح زیر است:

  • سالم باشد؛
  • نقصی نداشته باشد (هر نوع آسیب دیدگی یا خرابی که محصول را برای مصرف‌کننده نامناسب می‌کند)؛
  • تمیز باشد (مخصوصاً اینکه روی سطح خارجی آن هیچ چیزی دیده نشود)؛
  • ظاهر آن کاملاً بدون آفت و حشرات موذی باشد؛
  • دچار آفت‌زدگی نشده باشد؛
  • در سطح خارجی خود عاری از رطوبت غیر عادی باشد؛
  • رنگ یک‌دستی داشته باشد؛
  • مزه یا بوی غیرطبیعی نداشته باشد،

به طور کلی وضعیت محصولات باید به گونه‌ای باشد که برای جابه‌جایی و تحویل آن‌ها به مقصد مشکلی پیش نیاید.

شایان ذکر است علاوه بر اینکه کانتینرهای حامل میوه‌ها باید تمیز، بدون بود و مناسب حمل مواد خوراکی باشند، استفاده از کانتینرهای یخچالی برای حمل و نقل آلو قطره طلا ضرورت داد. برای حفظ طراوت بیشتر آلوها می‌توان از جاذب‌های رطوبت بهره برد.

1- میزان رسیدگی

روند پرورش و شرایط آلوهای زرد باید به شکلی باشد که بتوانند فرآیند رسیدن را تا موقع تحویل به مقصد ادامه دهند و کاملاً برسند.

2- اندازه میوه‌ها

اندازه میوه‌های هسته‌دار هنگام صادرات اهمیت دارد. سایز آلوهای قطره طلا باید از حدود ۱۷ تا ۲۰ میلی‌متر باشد. مگر در بسته‌بندی‌هایی که میوه‌ها به صورت درهم ریخته صادر می‌شوند.

3- یک‌دست بودن میوه‌ها

محتوای هر بسته باید یک‌دست باشد و فقط شامل آلوهایی شود که گونه، کیفیت و اندازه یکسانی دارند. قسمت قابل مشاهده بسته‌ها باید نماینده بقیه محتوی آن باشد و ظاهر رویی آلوها با زیر آن‌ها فرقی نکند.

الزامات بسته‌بندی آلوی قطره طلا برای صادرات

بسته بندی صادراتی آلو قطره طلا

بسته‌بندی محصول باید طوری باشد که به خوبی از میوه‌های داخل آن حفاظت کند. مواد به کار رفته در بسته‌ها باید پاکیزه و با کیفیت باشند و باعث وارد شدن آسیب داخلی یا خارجی به محصول نشوند.

استفاده از برچسب و استمپ برای ارائه مشخصات محصول مانعی ندارد، اما در آن‌ها نباید از جوهر یا چسب‌های سمی استفاده شده باشد. همچنین، برچسب‌ها پس از کندن نباید ردی از خود روی میوه به جای بگذارند یا باعث آسیب رسیدن به پوست میوه بشوند. بسته‌بندی‌ها باید عاری از هرگونه عوامل بیگانه باشند.

در مجموع هیچ‌گونه آسیبی نباید متوجه داخل، ظاهر خارجی، کیفیت و بسته بندی آلوهای قطره طلا شده باشد.

کارگاه عملی آموزش بازاریابی صادراتی

کار با ابزارهای صادراتی، تحلیل اطلاعات تجاری، جلب اعتماد مشتریان خارجی، یافتن مشتری خارجی، فرایندهای عملیاتی صادرات

برترین صادرکنندگان آلوی قطره طلای تازه

کشورهای مختلفی تامین کننده و صادرکننده انواع آلوها هستند. کشورهای چین، رومانی و صربستان سه تولیدکننده اصلی آلو در جهان به شمار می‌روند. طبق داده‌های آماری وبسایت مرکز ترویج واردات از کشورهای در حال توسعه (CBI)، سال ۲۰۱۸ چین با تولید بیش از ۶ میلیون تن در مقام اول، رومانی با تولید ۵۱۲ هزار تن مقام دوم و صربستان با تولید ۴۶۳ هزار تن آلو مقام سوم را به خود اختصاص داده‌اند. سایر کشورهایی که در تولید آلو در جهان سهم دارند عبارتند از: آمریکا، ترکیه، ایران، هند، اسپانیا و ایتالیا.

اما همه تولیدکنندگان آلو، لزوماً صادرکننده آن به حساب نمی‌آیند. صادرکنندگان عمده این میوه عبارتند از: اسپانیا، چین، هنگ کنگ، آمریکا، هلند، ایتالیا، فرانسه، آفریقای جنوبی، صربستان، شیلی، مقدونیه، بوسنی و هرزگوین، مولداوی و ترکیه.

نقشه بالا از سایت trademap گرفته شده و نمایان‌گر کشورهایی است که در سال ۲۰۲۰ بیشترین سهم را در صادرات آلو قطره طلا داشته‌اند. همان طور که مشاهده می‌کنید کشورهای شیلی و اسپانیا بیشترین صادرات آلوی قطره طلای تازه در جهان را داشته‌اند و بعد از آن‌ها امریکا و ترکیه جایگاه بعدی را به خود اختصاص داده‌اند. چین نیز در جایگاه بعدی از نظر صادرات این محصول قرار می‌گیرد.

برای شناسایی رقبای خود باید کشورهای صادرکننده در بازار هدف را بشناسید. صادرات شیلی محدود به بازار اروپا نمی‌شود. حدود دو سوم آلوهای صادراتی شیلی برای بازار هدف آمریکا، چین و برزیل برداشت می‌شوند.

از سوی دیگر، آلوهای تولید شده در کشورهای اروپایی بیشتر در بازار داخلی اروپا، به‌ویژه بریتانیا، فرانسه و آلمان خرید و فروش می‌شوند.

مقدار تولیدات آلو آفریقای جنوبی به اندازه کشورهای اروپایی نیست، اما این کشور به طور میانگین حدود ۴۰ هزار تن آلو به نقاط دیگر جهان صادر می‌کند. این آمار آفریقای جنوبی را تبدیل به بزرگترین کشور غیر اروپایی صادرکننده آلو کرده است.

صادرات آلو قطره طلا از ایران

ایران بزرگترین تولیدکننده میوه و سبزیجات در خاورمیانه به حساب می‌آید و یکی از اولین کشورهایی است که از جنبه تجاری کشاورزی و باغداری استفاده می‌کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ایران با تولید حدود ۴۳۰ هزار تن آلو در سال، سهم بزرگی در تولید میوه‌های هسته‌دار جهان دارد. استان‌های همدان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی-مخصوصاً شهرهای نیشابور و طرقبه، البرز، تهران و لرستان بیشترین مقدار محصول را در کشور تولید می‌کنند.

با اینکه در برخی نقاط روش‌های کشاورزی و باغداری سنتی هنوز رواج دارند، اما استفاده از شیوه‌های نوین و اصولی مثل هرس به موقع، تغذیه خوب، تنک کردن و فناوری جدید برای آبیاری باعث شده‌اند محصولات آلو قطره طلا ایران در جوامع بین‌الملل مطرح شوند.

آلوهای تولید شده در ایران به اشکال مختلفی صادر می‌شوند. رایج‌ترین آن‌ها آلوی تازه (اچ اس کد آلوی تازه 0809) و آلوی خشک شده (اچ اس کد آلوی خشک شده 0813) است که در طبخ غذا بسیار کاربرد دارد.

واردات آلو قطره طلا

آلوی ایران یکی از محصولات پرطرفداری است که راه خود را به عرصه بازارهای بین‌المللی باز کرده است. ایران با تولیدات فراوان، با کیفیت و به صرفه‌ای که دارد تامین‌کننده آلو کشورهایی مثل پاکستان، هند، عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس مثل امارات و قطر است.

طبق آمار غیررسمی کشور عراق یکی از بزرگترین واردکنندگان آلوی صادراتی ایران است، به طوری که تاجرهای عراقی بدون واسطه و به صورت مستقیم به خرید محصول مورد نظرشان می‌پردازند. از همین رو مقدار واقعی صادرات آلو به عراق از سوی سازمان‌های معتبر به ثبت نرسیده و در جدولی که پیش رو دارید و از سایت trademap گرفته شده، نام این کشور به چشم نمی‌خورد.

چگونه اطلاعات تماس مشتریان خارجی محصولم را پیدا کنم؟

بازارهای مطلوب صادرات آلو قطره طلا برای ایران

کشور واردکننده ارزش واردات در سال 2020 (هزار دلار امریکا) مجموع رشد واردات بین سال‌های 2016 تا 2020 از نظر ارزش (درصد)
ارمنستان 1797 209
آذربایجان984 27
اوکراین 983 29
قزاقستان671 -8
قطر433 -1
هند348 18
پاکستان100 67
استونی39 -1
ترکیه39 64
مالزی9 8
انگلستان3 -3
استرالیا1 3
اسلوانی1 0
چین 23
هنگ کنگ 19
روسیه 16
کل 5404 7

اگر به جدول بالا دقت کنید، متوجه خواهید شد علاوه بر کشورهای ارمنستان، آذربایجان و اوکراین که بیشترین واردات آلوی قطره طلا را طی یک سال اخیر از ایران داشته‌اند، صادرات ایران به کشورهای پاکستان، روسیه و چین نیز طی چهار سال اخیر از رشد نسبتا مطلوبی برخوردا بوده و این خبر از پتانسیل خوب این کشورها برای صادرات می‌دهد.

کشورهایی که ممکن است در این مسیر با شما رقابت کنند عبارتند از شیلی، امریکا و مولداوی. 

کشورهای شیلی، امریکا، استرالیا و آرژانتین به ترتیب بیشترین سهم را در بازار چین دارند و طی یک سال گذشته (2020) در مجموع بیش از 2 میلیارد دلار آلوی قطره طلا به چین وارد کرده‌اند.

مجموع مقدار واردات آلو در پاکستان البته بسیار محدود و به ارزش 11657 هزار دلار بوده‌است که 11557 هزار دلار آن را افغانستان تأمین کرده و بعد از آن ایران با 100 هزار دلار صادرات قرار دارد. با توجه به وضعیت سیاسی کشور افغانستان، ایران به راحتی می‌تواند این سهم را نیز از آن خود کرده و تبدیل به بزرگ‌ترین صادرکننده آلوی قطره طلا به کشور پاکستان شود.

بازار روسیه نیز در سال 2020 در دست ترکیه، ازبکستان، آذربایجان و مولداوی بوده است که به ترتیب بیشترین سهم را در بازار روسیه داشته‌اند. با توجه به اینکه سه کشور ترکیه، ازبکستان و آذربایجان، خود بزرگ‌ترین واردکننده آلو از ایران هستند، در روسیه باید تمرکز رقابتی را بر روی مولداوی قرار داد. کشورهایی که آلوهای مولداوی را خریداری می‌کردند ابتدا کشورهای شرق اروپا، هلند و رومانی بودند. سپس طی مذاکراتی، مولداوی صادرات آلو قطره طلا را روی کشور روسیه متمرکز کرد.

صادرات آلو قطره طلا از ایران

جمع بندی

تلاش ما در این مطلب بر این بود که شما صادرکنندگان و تولیدکنندگان عزیز را تا حد امکان در راه صادرات آلو قطره طلای تازه یاری نماییم و شما را مختصرا با روش‌های تحقیقات بازار آشنا کنیم. در این مرحله احتمالا بتوانید بازار هدف خود را انتخاب کرده و رقبایتان را بشناسید. اما بدون شک بررسی دقیق‌تر این موضوع نیاز به تحقیقات جامع‌تری خواهد داشت. 

خوشبختانه کارشناسان تیم ما آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان هستند تا شما را در راستای اهدافتان یاری نمایند. برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

تلفن تماس: : ۲۸۴۲۶۲۸۶-۰۲۱

اگر این مطلب برایتان مفید بود آن را با همکارانتان به اشتراک بگذارید:

جامع‌ترین کارگاه عملیاتی بازاریابی صادراتی

با تدریس:

سبحان معینی: مدیر توسعه کسب و کار سولوتیس

اشکان بهرامی: صادرکننده فولاد و موسس پادکست صادراتی

امیرفرید جان‌نثار: مدیرعامل شرکت ایریسا دریا لجستیک

20+ ساعت آموزش کاربردی

40+ ساعت پروژه عملی

20% تخفیف زودهنگام تا 29 اسفند

فهرست مطالب

2 پاسخ

  1. البته نوع بسته بندی هم بسیار مهم هست. همچنین کانتینری که استفاده می کنید. مثلا کانتینر یخچالی نباید بوی ماهی بده. باید کاملا ضدعفونی شده باشه و سالم باشه. نباید بیش از گنجایش کانتینر، محصول رو داخلش قرار داد. چون جلوی تهویه هوا گرفته میشه.

    1. بله دقیقا همینطوره، حمل و نقل هم خودش یه بحث مفصله که تو دسته «حمل و نقل» بهش پرداختیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

whatsapp