12اردیبهشت
ایران یکی از برترین صادرکنندههای خرما در جهان به شمار میآید. به گونهای که در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ توانسته لقب بزرگترین و نخستین صادرکننده خرما را به خود اختصاص دهد.
در بین ارقام مختلف خرمای صادراتی، خرمای مجول یکی از گرانترین خرماهای صادراتی محسوب میشود. این خرما از مرغوبیت بسیار بالایی برخوردار میباشد. به گونهای که در کشورهای آفریقایی و اروپایی خرمای مجول به عنوان مرغوبترین ومشهورترین خرما شناخته شده است. همچنین این نوع خرمای صادراتی را میتوان یکی از شیرینترین نوع خرماها دانست که به دلیل طعم دلپذیر و کیفیت بالا توانسته لقب سلطان خرماها را به خود اختصاص دهد. بهتر است بدانید اندازه این خرما معادل ۷ سانتیمتر است. مجول در مقایسه با خرماهای دیگر ارتجاعیتر است.
همچنین از دیگر خرماهای صادراتی گران میتوان به خرمای پیارم اشاره کرد که در عین قیمت خوب، از کیفیت بالایی نیز برخوردار است و جزو بهترین خرماهای صادراتی نیز به حساب میآید.
بهتر است بدانید کشورمان ایران بهترین خرمای صادراتی را به کشورهای مختلف صادر میکند. ایران سالانه مقادیر زیادی از خرما را به دیگر کشورها صادر میکند. مهمترین مقاصد صادرات خرمای ایران کشورهای هند، روسیه، ترکیه، پاکستان، امارت، چین، عراق، اوکراین و آلمان هستند. کشورمان مقام اول را از نظر سطح زیر کشت خرما به خود اختصاص داده است. در واقع ایران با تولید انواع خرمای مرغوب صادراتی یکی از کشورهای مهم تولیدکننده خرما به حساب میآید.
در بین انواع مختلف خرماهای صادراتی خرماهای زاهدی، مضافتی، پیارم و مجول به عنوان بهترین خرمای صادراتی شناخته شدهاند. به نوعی میتوان گفت میزان تقاضا برای این چهار نوع خرما نسبت به خرماهای دیگر بیشتر است. این خرماها اغلب در استانهای بوشهر، فارس، هرمزگان، کرمان، خوزستان و سیستان و بلوچستان تولید و کشت میشوند.
خرمای صادراتی زاهدی یا قصب یکی از انواع خرماهایی است که امروزه به تمام کشورهای دنیا صادر میشود. این نوع خرما در زمره خرماهای نیمه خشک قرار دارد. خرمای قصب در کشورهای مختلف علاوه بر اینکه به صورت تازه مصرف میشود، در صنعت الکلسازی و شیرینیپزی نیز به طور چشمگیری مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع خرما در استانهای فارس، بوشهر و هرمزگان تولید و به بازارهای بینالمللی عرضه میشود. همچنین شهرستان کارزین و قیر از جمله شهرهایی هستند که نقش بسیار مهمی در تولید خرمای زاهدی دارند. این شهرستانها خرمای زاهدی را با کیفیت بسیار بالایی تولید میکنند.
در واقع خرمای صادراتی زاهدی در کیفیتهای مختلفی وجود دارند. در ادامه نگاهی بر انواع مختلف خرمای زاهدی صادراتی خواهیم داشت.
این نوع خرما از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است که اغلب به کشورهایی همچون پاکستان، روسیه، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود. رنگ خرماهای درجه یک قهوهای شکلاتی یا قهوهای روشن است. از کاربردهای این نوع خرما میتوان به استفاده در قنادیها و شیرینیپزیها اشاره کرد.
این نوع خرما به کشورهای خارجی صادر نشده و اغلب به کارخانجات و بازارهای داخلی ارسال میگردد. کیفیت این نوع خرما در مقایسه با نوع درجه یک کمی پایینتر است.
این نوع خرما به دلیل نداشتن کیفیت و مرغوبیت به کشورهای مختلف صادر نمیشوند. از کاربردهای مختلف این نوع خرما میتوان به استفاده از آن جهت گرفتن شیره، تولید سرکه و خوراک دام اشاره کرد.
از دیگر انواع خرماهای صادراتی با کیفیت، میتوان به خرمای کبکاب اشاره داشت. خرمای کبکاب یکی از باکیفیتترین و با ارزشترین محصولاتی است که در داخل کشور کشت و برداشت میشود. این نوع خرماهای صادراتی کبکاب اغلب در مناطقی همچون تنگستان، برازجان و کازرون کشت و تولید میشوند. این محصول از طعم لذیذ و دلچسبی برخوردار است و به دو صورت رطب و خارک مورد استفاده قرار میگیرد.
این خرما که یکی از بهترین انواع خرمای صادراتی ایرانی محسوب میشود دارای یکسری ویژگیهای خاص است که از آن جمله میتوان به بافت کاملاً نرم و آبدار، طعم شیرین و سایز درشت آن اشاره کرد. رنگ پوست بهترین خرمای صادراتی کبکاب در مرحله خارک زرد طلایی است. از دیگر ویژگیهای این محصول میتوان به رطوبت کمتر از ۱۸ درصد اشاره کرد. خرمای کبکاب دارای سه نوع مختلف نیمه خشک بدون شیره، چسبناک و شیرهای است.
صادرات خرمای ربی سهمی زیادی از خرمای صادراتی ایران را به خود اختصاص میدهد. صادرات این نوع خرما یکی از زمینههای سودآور برای تاجران خرما به شمار میرود. خرمای ربی یا پاکستانی در مقایسه با خرمای مضافتی، شیرینی کمتری دارد. این خرما نه تنها در کشورمان ایران بلکه در کشورهای اروپایی طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است. مرغوبترین نوع خرمای ربی در ایرانشهر و زابل کشت و تولید میشود. این خرما در رده خرماهای نیمه خشک قرار داشته و نسبتاً بزرگ و گوشتی میباشد.
خرمای پیارم صادراتی یکی از اقلام مهم صادراتی به شمار میآید. این نوع خرما طرفداران بسیار زیادی در خارج از ایران دارد. خرمای پیارم به دلیل ظاهری زیبا توانسته لقب عروس خرماهای ایران و جهان را به خود اختصاص دهد. بهتر است بدانید گوشت و پوست این نوع خرما کاملاً به یکدیگر چسبیدهاند. به جرات میتوان گفت یکی از لوکسترین و بهترین خرماهای صادراتی خرما پیارم است. این نوع خرمای صادراتی به راحتی و با سرعت در متابولیسم بدن استفاده میشود، زیرا به صورت فروکتوز میباشد. افراد دیابتی میتوانند از خرمای پیارم به عنوان قند مجاز استفاده کنند.
خرمای پیارم از قیمت بسیار بالا و طعم فوقالعادهای برخوردار است، از این رو اغلب نخلداران در منطقه جنوب ایران به دنبال کشت این خرما هستند. اغلب این نوع خرما در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران تولید میشود. مرکز اصلی کشت و برداشت خرمای پیارم شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان است. خرمای صادراتی پیارم استان هرمزگان شهرستان حاجی آباد توانسته در میان تجار و خریداران به محبوبیت بالایی دست پیدا کند.
خرمای پیارم که لقب طلای جنوب را به خود اختصاص داده است یکی از گران قیمتترین و با کیفیتترین خرماهای صادراتی به شمار میآید. تفاوت قیمت این نوع خرمای صادراتی با دیگر ارقام خرما کم بودن سطح زیر کشت آن است. خرمای ربی جزء خرماهای نیمه خشک است. این در حالی است که خرمای پیارم در رده خرماهای کاملاً خشک دستهبندی میشود. خرمای ربی بسیار عالی و خوشمزه بوده و دارای اندازه درشتی است. خرمای پیارم با اینکه گوشتی سفت دارد در دهان به خرمایی نرم و بسیار خوشمزه تبدیل میشود. خرمای ربی به مقدار بسیار زیادی در استان سیستان و بلوچستان تولید میشود. خرمای پیارم نیز اغلب در جنوب کشور تولید میگردد. خرمای ربی به دلیل خشک بودن و رطوبت کم ماندگاری بسیار بالایی دارد.
بیشتر بخوانید: آموزش جامع صادرات خرما
طی سالهای اخیر صادرات خرمای استعمران توانسته بیشترین آمار صادرات خرما را به خود اختصاص دهد. به گونهای که ۵۰ درصد صادرات خرمای ایران به این محصول تعلق دارد. خرمای استعمران یکی از شیرینترین نوع خرماها محسوب میشود. این نوع خرما در دسته خرماهای نیمه خشک قرار دارد. همچنین یکی از ویژگیهای مهم این نوع خرما نگهداری آن به مدت طولانی است، زیرا دارای رطوبت حدود ۱۵ تا ۱۸ درصد میباشد. این محصول در مقایسه با دیگر خرماهای نیمه خشک ایرانی از قیمت بسیار مناسب و به صرفهای برخوردار است.
خرمای استعمران در جهان با نام سایر نیز شناخته شده است. استان خوزستان مرکز اصلی خرمای سایر میباشد. این خرمای پر صادرات دارای رنگ قهوهای روشن تا تیره است. همچنین میزان قند این نوع خرمای صادراتی مناسب میباشد. از آنجا که خرمای سایر نیمه خشک میباشد، هسته آن به راحتی قابل جدا شدن است. خرمای سایر اغلب در شهرهای جنوبی و خوزستان کاشت و برداشت میشود.
خرمای مضافتی به دلیل طعم فوقالعادهای که دارد توانسته در بازار خرمای جهان جایگاه قابل قبولی به خود اختصاص دهد. منشأء اصلی این خرما استان کرمان میباشد. به جرات میتوان گفت یکی از دلچسبترین خرماهای موجود در جهان خرمای مضافتی است. خرمای مضافتی در طول سال همواره صادرات داشته و صادرات آن در تناژ بالا انجام میشود. در واقع صادرات این نوع خرما به دلیل مشتریان همیشگی و خاص همیشه ارزآوری مناسبی داشته است.
جمع بندی
اگر قصد صادرات انواع خرمای ایرانی را دارید، بعد از انتخاب رقم خرما لازم است تا کشور مقصد را انتخاب کنید. برای راهنمایی شما عزیزان در این خصوص مقالهای نوشتیم که برای پیدا کردن مقصد صادرات خرما بسیار کمک کننده خواهد بود. پیشنهاد میکنیم از لینک زیر این مقاله را مطالعه کنید. فراموش نکنید پیشنهادهای سازنده شما کمک شایانی به ارتقا سطح مقالات آموزشی ما میکنند.
بیشتر بخوانید: خرمای ایران به چه کشورهایی صادر میشود؟
دیدگاهتان را بنویسید