مسیر صادرات و تجارت در عرصه بینالملل همواره تحت تاثیر عوامل مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فناوری هم در داخل و هم خارج از کشور قرار داشته و همین امر موجب شده است تا پیچیدگیهای صادرات به نسبت سایر کسبوکارها بیشتر باشد. مجموعه سولوتیس براساس تحقیقات و اطلاعات استخراج کرده از صاحبین کسبوکارهای کوچک و متوسط علاقهمند و فعال در حوزه صادرات، خدماتی را برای تسهیل و توسعه صادرات تعریف کرده است تا از این طریق بتواند ارزشی درخور صادرکنندگان کشور فراهم نماید.
بسیاری از ما با موانع ذهنی زیادی برای شروع صادرات روبرو هستیم. اغلب با وجود داشتن دانش حداقلی برای شروع صادرات اما همچنان با شک و تردید به مسیر صادراتی خود مینگریم. در این میان چیزی که به وفور در فضای آنلاین و آفلاین وجود دارد پکیجهای آموزشی صادرات است و چیزی که متاسفانه کمتر به چشم میخورد آموزشهای بروز، کاربردی و قابل استفاده برای شروع سریع و همچنین فرآیندیست که این آموزشها گام به گام منتقل گردد تا بتواند بطور عملی توسط مخاطبین مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین وجود یک راهنما در ابتدای شروع مسیر صادرات که گام به گام با ما همراهی نماید قطعا میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
احتمالا اگر شما هم تجربه اولیه صادرات را داشته باشید میدانید که یکی از چالشهای موجود در مسیر توسعه صادرات و بازاریابی صادراتی، پیدا کردن مشتریان مناسبتر و بیشتر برای گسترش صادرات محصولتان است: مسلما شما از طریق افزایش حجم تجارت و میزان گردش مالیتان میتوانید ظرفیت خالی مجموعهتان را پر نموده و از منفعت بیشتری برخوردار شوید. در این بین در کنار فعالیتهای اثربخش بازاریابی که خودتان برای یافتن مشتری انجام میدهید احتمالا راهکارهای خلاقانه ما برای یافتن مشتریان جدید بتواند کمک شایانی به شما نماید.
وبسایت خود را طراحی کردهاید، ابزارهای بازاریابی را تهیه کردهاید و کانالهای لازم برای ارتباط و جذب مشتری را نیز راهاندازی نمودهاید اما همچنان نسبت خروجی فعالیتهای بازاریابیتان به هزینههایی که در زمینه بازاریابی صادراتی انجام دادهاید بسیار پایین و نامطلوب است. مشکل از کجاست؟! در اینجا ریشه مشکل را در چهار چیز باید جستجو کرد: ۱- کانال ارتباطی نامناسب، ۲- محتوا و شیوه بیان نامناسب، ۳- انتخاب مشتری هدف اشتباه؛ ۴- و نهایتا زمان نامناسب. بررسی این چهار موضوع به شیوه حرفهای میتواند شما را در یافتن پاسخ مناسب یاری نماید.
اولین و شاید بتوان گفت مهمترین گام در هنگام ورود به عرصه صادرات انجام تحقیقات بازار جهت شناسایی فرصتهای پیشرو و پیدا کردن دید کلی از سفر صادراتی هست که بدنبال آن هستیم. در این مطالعات مواردی نظیر حجم و ارزش تجارت محصول در دنیا، رقبای تجاری محصول در منطقه و دنیا، کشورهای واردکننده محصول در دنیا، روند عرضه و تقاضای محصول، الزامات و قوانین صادرات محصول، سابقه صادرات محصول از ایران در سال های گذشته، معرفی بازارهای بالقوه جهت صادرات و همچنین سایر ملاحظات و توصیههای کاربردی برای صادرات محصول شما مورد بررسی قرار میگیرد.